Valērijs Golubevs: Nebija mērķa kaut ko pierādīt, vienkārši parādījām, ka atkritumu šķirošana nav tas pats, kas izgāztuve 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Uzņēmuma „Spec ATU” vadītājs Valērijs Golubevs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pilsētnieku brauciena uz Madonu mērķis bija atspēkot izplatīto viedokli par to, ka atkritumu šķirošanas līnija ir tas pats, kas izgāztuve.

„Manuprāt, izdevās parādīt un pierādīt, ka atkritumu šķirošanas līnija nav tas pats, kas izgāztuve. Projekts tiek publiski apspriests, Daugavpils iedzīvotājiem jāizlemj, vai atkritumu šķirošanas līnija Dunduru ielā 13A būs vai nebūs.

Ja viņi būs kategoriski pret, mēs meklēsim citu vietu. Projekts jau izstrādāts, tas nozīmē, ka līnija tiks būvēta. Tas ir nepieciešams, un tāda ir ES prasība.

Ja šķirošanas līnija netiks uzcelta Ruģeļos, tā tiks būvēta citā vietā. Loģistikas izdevumi vienalga būs, tas jāsaprot. Tādēļ ceturtdien, 28.februārī, aicinām visus interesentus apmeklēt atkārtotu būvniecības ieceres prezentāciju”, - paskaidroja  Valērijs Golubevs.


Написать комментарий

Ir atšķirība, vai šķirošanas līnija paredzēta, lai pāršķirotu jau no iedzīvotājiem vāktus šķirotus atkritumus, vai līnija paredzēta nešķirotu atkritumu šķirošanai, kā tas šķiet tieši iecerēts Daugavpilī. Ja tie ir nešķiroti atkritumi, kuros ir arī iedzīvotāju pārtikas atkritumi, tad šāda līnija ir izmantojama pie atkritumu poligoniem, kur ir atbilstoša notekūdeņu savākšana un piemērota ventilācija tur strādājošiem. Šķiet, ka projektā nebija paredzēts, ka visi Daugavpils iedzīvotāji šķiros savus atkritumus, tai skaitā arī virtuves atkritumus. Kaut kur lasīju, ka Daugavpils poligons taču arī ir dabūjis naudu tieši modernas nešķiroto atkritumu līnijas būvniecībai. Vai tad tagad Daugavpils novadā būs 2 milzīgas nešķiroto atkritumu līnijas?