P.Dzalbe: Jautājums par šķirošanas līnijas būvniecību bija jārisina pagājušajā vasarā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpils pilsētas domes deputāts Pēteris Dzalbe tika iekļauts darba grupā, kura nodarbosies ar anketu apstrādi, kurās Daugavpils iedzīvotāji izsaka savu viedokli par atkritumu šķirošanas līnijas būvniecības ieceri.

Deputāts pastāstīja portālam Gorod.lv, ka nolēma pievienoties darba grupai, lai pārliecinātos, ka visas anketas tiks apstrādātas un ņemtas vērā.

P.Dzalbe paziņoja, ka Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā saņemtās anketas sāka apstrādāt vakar. Anketu iesniegšanas pēdējā diena ir 28.februāris, tāpēc deputāts prognozēja, ka kopumā tiks saņemts ap 10 tūkstošu anketu, un, viņaprāt, 60-70% būšot pret līnijas būvniecības ieceri. 

Atbildot uz jautājumu par to, vai, pēc viņa domām, tas, ka pilsētniekiem tiek piedāvāts norādīt savus personīgos datus un parakstīties anketās, kurās jau atzīmēti „krustiņi” un iedrukāts viedokļa pamatojums, nav manipulācija ar cilvēkiem, P.Dzalbe atzīmēja, ka, ja cilvēki paraksta šīs anketas, viņi piekrīt tajā norādītajai informācijai. Tāpat deputāts minēja, ka likumā nav atrunātas anketu aizpildīšanas nianses, tādēļ šāds aizpildīšanas variants esot pieļaujams. „Ir pieejamas arī tukšas anketas, kuras pilsētnieki var aizpildīt, tātad pastāv izvēles brīvība”, - atzīmēja deputāts.

P.Dzalbe paziņoja, ka sakarā ar atkritumu šķirošanas līnijas būvniecību bija jārīko pašvaldības referendums. Neskatoties uz to, ka likums par pašvaldību referendumiem vēl nav pieņemts, deputāts ir pārliecināts, ka pašvaldība varētu rast iespēju noskaidrot iedzīvotāju viedokli un precīzu pilsētnieku skaitu, kuri iestājas „par” un „pret” būvniecību.

Deputāts ir pret šķirošanas līnijas būvniecību pilsētas teritorijā un uzskata, ka šis jautājums bija jāapspriež pagājušajā vasarā Domes sēdē, pieņemot lēmumu par tarifu paaugstināšanu. Paskaidrojot savu viedokli, par to, ka tagad esot par vēlu risināt šo jautājumu, P.Dzalbe paziņoja, ka pilsētas vadībai jāizšķiras: vai tā vēlas sakārtot pilsētu un ievērot ES prasības, vai piesaistīt pašvaldības funkciju pildīšanai vēl vienu privātfirmu.


Написать комментарий