Alus atšķaidīšanā apsūdzētā ASV darītava atbild ar reklāmu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

A.S.V. alus darītava "Anheuser-Busch InBev" ("АВ InBev") uzsākusi reklāmas kampaņu, tajā jokojot par apsūdzībām, kurās kompānija tiek vainota alus "Budweiser" un citu dzērienu atšķaidīšanā.

Kompānijas reklāmas materiāli 3.martā tika publicēti daudzos amerikāņu preses izdevumos, tajā skaitā "The New York Times" un "Los Angeles Times".

Reklāmāmā iekļauta viena no 71 miljona dzeramā ūdens kārbām, ko "АВ InBev" ziedojis Amerikas Sarkanajam krustam un citām labdarības organizācijām. "Viņiem vajadzētu vienu no tām pagaršot," rakstīts reklāmas tekstā. Papildus tekstā uzsvērts, ka jebkuros citos gadījumos "Anheuser-Busch" logotips ir augsti kvalitatīva alus "nesatricināma garantija".

"АВ InBev" šo reklāmu publicējusi arī savā sociālā tīkla "Twitter" kontā.

Savukārt advokāts Džordžs Boksers, kurš pārstāv ar "AB InBev" produkciju neapmierinātos, nosaucis šo reklāmu par klasisku piemēru "noliegumam, kas neko nenoliedz". Boksers uzsvēris, ka dzeramā ūdens ziedošanai nav nekā kopīga ar alus darīšanu un tā atšķaidīšanu.

Atgādinām, ka sūdzību pret "АВ InBev" iesniedza Kalifornijas, Kolorado, Ohaio, Missuri, Ņūdžersijas, Pensilvānijas un Teksasas alus cienītāji. Kompānija tiek vainota, ka desmiti šķirņu šīs kompānijas ražotajā alū ir samazināts alkohola procents.

Tiesās iesniegtajā sūdzībā norādīts, ka ""AB InBev" izmanto vienu no pasaulē modernākajām apstrādes kontroles tehnoloģijām, lai precīzi kontrolētu alkohola saturu pēdējā ražošanas posmā un tad pievienotu papildus ūdeni, lai ražotu alu ar ievērojami zemāku alkohola saturu, nekā norādīts uz etiķetēm".

Sūdzības dokumentos tiek vēstīts, ka šādu praksi uzņēmums sācis pēc tam, kad ASV alus ražotājs "Anheuser-Busch" 2008.gadā apvienojās ar Beļģijas un Brazīlijas alus ražotāju "InBev", izveidojot pasaulē lielāko alus ražošanas uzņēmumu.

"Anheuser-Busch InBev" ir lielākā alus ražošanas kompānija pasaulē. 2011.gadā kompānija saražoja aptuveni 38 miljonus litru alu.


Написать комментарий