Notika Daugavpils novada domes vadības pirmās tikšanās ar pagastu iedzīvotājiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 4.martā Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska paziņoja, ka aizvadītajā nedēļa notika pirmās tikšanās ar pagastu iedzīvotājiem – tikšanās norisinājās Nīcgales, Višķu, Maļinovas un Kapules pagastā.

Pēc novada domes priekšsēdētājas vārdiem, tie esot vieni no svarīgākajiem pasākumiem, un mēneša laikā ieplānotas vēl 15 atskaišu sapulces.

„Patiess prieks, ka mēs jau trešo gadu pēc kārtas rīkojam šāda veida tikšanās, un ar katru gadu uzlabojas pašvaldības administratīvais darbs. Samazinājies iedzīvotāju sūdzību skaits. Pagastu pārvaldes darbojas tā, lai atskaišu sapulču laikā rastos pēc iespējas mazāk neatrisinātu jautājumu”, - paziņoja J.Jalinska.

Tāpat novada domes priekšsēdētāja atzīmēja, ka pašvaldībai esot ļoti svarīgs iedzīvotāju viedoklis un ierosinājumi, kuri iespēju robežās tiek ņemti vērā, pieņemot novada domes gada budžetu.

J.Jalinska pastāstīja, ka jautājumi un ierosinājumi nebija radušies tikai Maļinovas pagasta iedzīvotājiem, pārējo pagastu iedzīvotāji uzdeva jautājumus, izteica ierosinājumus un pat pateicās domei par labu darbu. Jalinskas kundze norādīja, ka Višķu pagasta iedzīvotājiem bija rakstiski sagatavotie jautājumi, kas atviegloja domes pārstāvju uzdevumu. Pēc viņas vārdiem, visbiežāk tika jautāts par ceļiem, teritorijas labiekārtošanu, sagruvušo ēku likvidāciju, jauniešu nodarbinātību.


Написать комментарий