Jauna skolotāja: Par prestižu uzskata labi apmaksātu darbu

foto: zaporozhe.era.com.ua
foto: zaporozhe.era.com.ua

Parasti sakarā ar profesiju tēmu runa iet ne tikai par darba samaksu, grūtībām un amata priekšrocībām, bieži vien izmanto arī tādus jēdzienus kā „prestižs”.

Nepārprotami, tas ir diezgan relatīvs jēdziens, kas laika gaitā mainās. Tomēr portālu Gorod.lv ieinteresēja, ko domā mūsdienu jaunie cilvēki par skolotāja profesiju, kādi plāni ir studentiem, kas iegūst izglītību dažādās pedagoģiskās programmās.

Jauna skolotāja, kura piekrita dalīties ar mums savās pārdomās – Zane Isajeva, kura ieguva Daugavpils Universitātes bakalaura grādu un pamatskolas skolotāja kvalifikāciju, turpina mācības maģistratūrā un paralēli tam strādā par skolotāju.

„Diemžēl es nevaru lepoties ar domu par to, ka manis iegūtā kvalifikācija ir prestiža, jo mūsu sabiedrībā par prestižu uzskata labi apmaksātu darbu.” – iesāka Z.Isajeva.

„Kas attiecas uz perspektīvām, man šķiet, ka katrā profesijā eksistē savas perspektīvas – tas ir atkarīgs nevis no ieņemamā amata, bet gan no paša cilvēka, vai viņš var saskatīt perspektīvas tajā, ar ko viņš nodarbojas, vai arī nē. Runājot par pedagoģijas jomu, skolotājam ir daudz iespēju. Skolotājs nepārtraukti attīstās gan profesionāli, gan arī personīgi. Ir iespēja strādāt zinātnes jomā, izstrādāt metodikas, veikt pētījumus. Mūsdienās pedagogi bieži piedalās starptautiskajos un vietējos projektos, ko arī var uzskatīt par perspektīvu. Un, protams, vienmēr var kāpt augšup pa karjeras kāpnēm, ieņemot arvien augstākas pozīcijas skolā” – pastāstīja jaunā skolotāja.

Kad Gorod.lv korespondents sāka interesēties par to, cik studentu, iegūstot pedagoga kvalifikāciju, uzsāka strādāt skolās, tad noskaidrojās, ka 2011.gadā no 21 Daugavpils Universitātes programmas „Skolotājs” absolventiem 7 meitenes šobrīd strādā savas profesijas ietvaros. Lai gan jāpiebilst, ka no 7 pedagogiem dažiem bija nepieciešams pārkvalificēties, jo uz to brīdi liels pieprasījums bija pēc pirmsskolas izglītības skolotājiem.


Написать комментарий