Administratīvā komisija februārī izskatīja 39 administratīvā pārkāpuma lietas

foto: lexinterpretis.lv
foto: lexinterpretis.lv

Februāra mēnesī Administratīvā komisija 3 atklātās un 1 slēgtā sēdē izskatīja 39 administratīvā pārkāpuma lietas, informē Rēzeknes pilsētas domes Administratīvās komisijas priekšsēdētāja Margarita Voiciša.

Visvairāk tika izskatītas lietas (13 lietas) par Rēzeknes pilsētas teritorijas uzturēšanas un labiekārtošanas noteikumu pārkāpšanu, t.i., par sniega netīrīšanu nekustamajam īpašumam piegulošajā teritorijā, kā arī gājēju ietves nekaisīšanu ar smiltīm. Par šo pārkāpumu personām tika uzlikti naudas sodi, kā arī izteikti brīdinājumi.

M.Voiciša vērš uzmanību uz to, ka Rēzeknes pilsētas teritorijas uzturēšanas un labiekārtošanas noteikumi pilsētā ir ieviesti, lai uzturētu tīrību un kārtību Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī lai aizsargātu pilsētas ielas, ceļus, būves, labiekārtotās teritorijas un pazemes inženierkomunikācijas, kas rezultātā veido sakoptu pilsētvidi, kā arī nodrošinātu personu drošību, kad trotuāri un ceļi ir slideni.

Šajā sakarā M.Voiciša piebilst, ka Rēzeknes pilsētas domes teritorijas uzturēšanas un labiekārtošanas noteikumi paredz atvieglojumus un palīdzību personām piegulošās teritorijas uzkopšanā. Lai atrisinātu jautājumu par piegulošo teritoriju uzkopšanu, personām, kurām nepieciešams veikt savam īpašumam piegulošo trotuāru kopšanu, jāiesniedz iesniegums Sociālās aprūpes pārvaldē. Palīdzība sniedzama personām, kuras deklarētas Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā. Personas, kuras var saņemt no pašvaldības palīdzību – privātmāju īpašnieki, atsevišķi dzīvojoši pensionāri; I, II grupas invalīdi; vientuļas darba spējīgas personas atveseļošanās periodā, kuru ienākumi nepārsniedz spēkā esošo Ministru kabineta noteiktās minimālās algas apmēru uz vienu personu. Iedzīvotāja iesniegums jāpapildina ar sekojošiem dokumentiem: ģimenes ārsta izziņa (027/u-forma); zemesgrāmatas akta kopija par īpašuma piederību vai dokuments, kas apliecina tiesisku valdījumu (kopija). Lēmums par piegulošo teritoriju uzkopšanu tiek pieņemts 10 darba dienu laikā no iesnieguma saņemšanas brīža un uz laiku līdz 6 mēnešiem gadā, kā arī rakstiskā veidā sagatavota atbilde iesniegumu sniedzējiem.

Par nepilngadīgo personu alkoholisko dzērienu lietošanu tika izskatīta viena lieta, savukārt 2 lietas tika izskatītas par nepilngadīgo personu iesaistīšanu alkoholisko dzērienu lietošanā, šādas lietas administratīvā komisija izskatīja pirmo reizi. Vainīgās personas tika sodītas ar naudas sodu. Viena lieta tika izskatīta par emocionālo vardarbību pret bērnu, šīs lietas pārkāpuma raksturs un būtība bija ļoti smaga. Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likuma normām, darbība vai bezdarbība, kuras rezultātā netiek ievērotas bērna tiesības (bērna atstāšana bez minimāliem iztikas līdzekļiem, pajumtes, aprūpes, aizbildnības), vai citas darbības, kas ierobežo bērna personiskās vai īpašuma tiesības un brīvības, uzskatāmas par amorālām un pretlikumīgām, uzsver M.Voiciša.

Viena lieta tika izskatīta par Rēzeknes pilsētas simbolikas izmantošanu bez pašvaldības sasakņojuma, 11 lietas par sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpšanu (uzmākšanos garāmgājējiem ar ubagošanu, iedzīvotāju nakts miera traucēšana un nakšņošanas daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kāpņu telpās). Divas lietas par suņu turēšanas noteikumu pārkāpšanu, viena lieta par būvniecības likuma normu pārkāpšanu un trīs lietas par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu.


Написать комментарий