Indijā ziedojumi bērniem badacietējiem izlieto autobusu remontam

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Indijā trūkumā nonākušo bērnu atbalstam izveidotā fonda līdzekļi - vairāki miljoni ASV dolāru - izmantoti sabiedrisko autobusu uzturēšanai un remontam.

Fonds tika izveidots pirms 16 gadiem Mahārāštras štatā un veidots, iekasējot nelielu procentu no katras pārdotās sabiedriskā autobusa biļetes štata lielākajās pilsētās.

Mahārāštras štatā no nepietiekama uztura ik gadu mirst vairāki tūkstoši bērnu.

Tomēr sabiedriskā transporta sektora amatpersonas vēl nav pārskaitījušas savākto naudu štata kasē, jo šī nauda esot bijusi nepieciešama autobusu uzturēšanai, ziņoja telekanāls "NDTV".

"Ja mēs būtu noguldījuši naudu, valdība būtu mums iedevusi 2,5% lielu komisijas naudu, bet lielo zaudējumu dēļ transporta iestādes nav tādā situācijā, lai varētu līdzekļus atdot," skaidroja Punes sabiedriskā transporta kompānijas preses pārstāvis.

Kopš 1997.gada Pune ir iekasējusi no pasažieriem desmit miljonus dolāru (5,4 miljonus latu), bet fondam nodevusi mazāk kā miljonu dolāru.

Mumbaja ir parādā fondam aptuveni deviņus miljonus dolāru, bet pārējās štata pilsētas, iespējams, pat vairāk, ziņo mediji.

Mahārāštras štata bērnu un sieviešu lietu ministre skaidroja, ka nav zinājusi par šāda fonda esamību un plāno izmeklēt šo lietu.


Написать комментарий