Daugavpils novada domes valdība un speciālisti apmeklēja Dubnas un Ambeļu pagastus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portālam Gorod.lv jau bija ziņots, ka no 26.februāra Daugavpils novada domes valdība un speciālisti rīkos tikšanās ar novada pagastu iedzīvotājiem.

Tikšanās atbild uz iedzīvotāju aktuālākajiem jautājumiem un pieņem iedzīvotāju priekšlikumus. 5.martā notika tikšanās ar Ambeļu un Dubnas pagastu iedzīvotājiem.

Izpilddirektors Vanda Kezika pastāstīja, ka iedzīvotāju aktuālākais jautājums ir ceļu tīrīšana – par to jautāja praktiski katrā pagastā. Lieta ir tajā, ka ir noteiktas ceļu klases, balstoties uz satiksmes intensitātes, klājuma, finansējuma tiek izšķirtas A, A1, B, C un D klases. Sakarā ar sezonu maiņu tiek mainītas arī klases, tāpēc tīrīšanas kārtības arī mainās.

Iedzīvotāji ir ieinteresēti tajā, lai vairāk līdzekļu izdala ceļu uzturēšanai un jaunās tehnikas iepirkšanai. Diemžēl pašlaik pašvaldība grib iegādāties traktorus, kuri nav tik nepieciešami.

Asākais jautājums ir veco ēku nonešana. Ir jāatzīmē tas, ka pašvaldība sākumā brīdina īpašniekus, pēc tam nosaka termiņu ēkas nonešanai. Īpašniekiem ir jāsaprot, ja viņi paši neveic šos darbus, tad viņi pakļauj riskam apkārtējos, un arī nelabvēlīgi ietekmē teritorijas skatu. Novada pašvaldībai arī tad jāparedz līdzekļi šīs ēkas nojaukšanai.

Pēc izpilddirektora teiktā, Ambeļos notiks ceļu remonts, iedzīvotājus šeit interesēja vairāk jautājums par to, kas veiks remontdarbus un kur būs iepirkti materiāli. Ambeļu pagasta iedzīvotāji piedāvāja priekšlikumus, kā varētu izmantot dabu, lai piesaistīt tūristus no Krievijas un Baltkrievijas. Šajā pagastā arī grib, lai sāktu darboties vairākas radošās darbnīcas.

Aktuālo jautājumu starpā arī bija jautājums par jauniešu nodarbinātību vasaras sezonā. V. Kezika atzīmēja, ka biedrību atbalstīšanas fonds atbalsta darbus, kuri ir saistīti ar apkārtnes sakārtošanu, labiekārtošanu. Tuvākajā laikā fonds paziņos kādu naudas summu tie varēs veltīt šī mērķa īstenošanai.


Написать комментарий