Ugunsgrēkā ķīmijas ražotnē cieš četri cilvēki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 9.marta plkst. 6:30 līdz 11.marta plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 88 izsaukumus.

Kopumā dzēsti 62 ugunsgrēki, to skaitā septiņi kūlas ugunsgrēki, veikti 22 glābšanas darbi, bija arī četri maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos bojā gājuši trīs cilvēki un cietuši septiņi cilvēki.

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks šonakt izcēlās Olainē ķīmijas rūpnīcas ražošanas ēkā. Informāciju par ugunsgrēku VUGD saņēma plkst. 00:35. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ķīmijas rūpnīcas teritorijā ar atklātu liesmu deg trīsstāvu ēkas jumts. Ēkā atradās dažāda veida ķīmiskas vielas, kas karstuma un degšanas ietekmē reaģēja un notika vairākas eksplozijas, tāpēc dzēšanas darbi bija apgrūtināti un lielākoties tika veikti no ārpuses. Apgrūtinošo faktoru ietekmē ugunsgrēku lokalizēt izdevās tikai plkst. 06:33. Tā likvidācijas darbi vēl turpinās. Ugunsgrēkā cieta viena sieviete, kura guva apdegumus un četri ugunsdzēsēji glābēji, kuri saindējās ar degšanas produktiem. Notikuma vietā ir arī Valsts vides dienesta pārstāvji, kuri novērtē ugunsgrēka radītas sekas apkārtējai videi. Iedzīvotājiem nav iemesla satraukties par iespējamo kaitējumu viņu veselībai.

Sestdien no rīta, plkst. 09:26, VUGD saņēma informāciju, ka Rēzeknes novada, Silmalas pagastā, deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamajā mājā ir spēcīgs sadūmojums un degšana norisinās 50m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā divi apmēram 74 gadus veci vīrieši.

Aizvadītajās brīvdienās reģistrēti septiņi kūlas ugunsgrēki. Nelielās platībās pērnā gada zāle dega Liepājā, Ģenerāļa Baloža un Rubeņu ielā un Atmodas bulvārī, kā arī Rīgā, Lielupes ielā, un autoceļa Sabile – Kandava 4. kilometrā.


Написать комментарий