Šonedēļ noslēgsies Jauniešu Saeimas vēlēšanas

foto: e.znet.lv
foto: e.znet.lv

Jaunieši vēl līdz šīs nedēļas beigām − 17.martam − var piedalīties 3.Jauniešu Saeimas vēlēšanās un balsot par pieteiktajām idejām.

Iesaistīties var pagūt ikviens jaunietis vecumā no 15 līdz 20 gadiem. Pieteikšanās un balsošana notiek Jauniešu Saeimas mājaslapā − vēlēšanu platformā www.jauniesusaeima.lv.

Ritot pēdējai Jauniešu Saeimas vēlēšanu nedēļai, savas idejas Latvijas attīstībai pieteikuši jau vairāk nekā 100 jaunieši. Visaktīvāk jaunieši kandidē no Vidzemes un Zemgales. No pieciem tēmu blokiem visvairāk ideju pagaidām saņemts izglītības un kultūras jomā, kā arī sadaļā „Mana ideja Latvijai”.

Par vairāku Jauniešu Saeimas deputātu kandidātu idejām jau atdots ievērojams balsu skaits, un atsevišķiem kandidātiem jau ir gandrīz 300 vēlētāju atbalsts. Kopumā nobalsojuši vairāk nekā 5000 cilvēku. Katrs vēlētājs var nobalsot tikai par viena kandidāta piedāvāto ideju, bet savu izvēli vēlēšanu laikā drīkst mainīt, pārceļot balsi no viena kandidāta idejas pie citas. Trīs nedēļu laikā kopš Jauniešu Saeimas vēlēšanu sākuma interneta vietne www.jauniesusaeima.lv apmeklēta gandrīz 26 tūkstošus reižu.

100 jaunieši, kuru idejas gūs vislielāko balsu skaitu, kļūs par 3.Jauniešu Saeimas deputātiem. No jauniešu idejām taps deklarāciju projekti, kuriem ievēlētie deputāti varēs iesniegt priekšlikumus un par noslēguma dokumentu vienoties, debatējot Saeimā. Jauniešiem tā būs iespēja mācīties pierādīt savas idejas pamatotību, tās ieviešanas nepieciešamību un meklēt kompromisus.

Projekta centrālais notikums būs 26.aprīlī, kad ievēlētie 3.Jauniešu Saeimas 100 deputāti sanāks Saeimas namā. Jauniešu Saeimas deputāti strādās nozaru komisijās, kuras vadīs Saeimas deputāti - komisiju priekšsēdētāji - kopā ar līdzpriekšsēdētājiem no jauniešu vidus. 3.Jauniešu Saeimas Prezidijs apstiprinās Jauniešu Saeimas sēdes darba kārtību, savukārt sēdes vadīs Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Jauniešu Saeima notiks jau trešo reizi. Pasākumu rīko Saeima kopā ar sadarbības partneri - biedrību „Latvijas Bērnu forums”. Informatīvie atbalstītāji - sociālais tīkls Draugiem.lv, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio. 


Написать комментарий