Daugavpils novada skolēnus aicina mācīties un strādāt lauksaimniecības sfērā

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

Lauku attīstības speciāliste Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Daugavpils nodaļas locekle Janīna Kursīte organizēja pasākumu „Lauksaimniecības popularizēšana skolās”, ziņo pašvaldības portāls.

Tādā veidā novada mācību iestādēs bija novadītas informatīvās nodarbības skolēniem no 8.-12.klasēm. Akcijas mērķis ir paaugstināt skolēnu interesi lauksaimniecības sfērā un motivēt skolēnus saistīt savu izglītību ar lauksaimniecības sfēru.

„Mēs vēlāmies, lai skolēni saprastu, ka dzīvojot laukos arī attīstības perspektīvas. Mūsu mērķis ir sniegt viņiem izglītību un virzīt uz to, lai viņi pareizi izvēlētos nodarbošanās veidu. Svarīgākais ir, lai viņi iegūtu izglītību un gūtu iemaņas lauksaimniecības sfērā,” atzīmēja J. Kursīte.

Informatīvo nodarbību gaitā ar skolēniem sarunājās ne tikai eksperti, bet arī lauksaimniecību turētāji no Daugavpils novada, kuriem ir laba darbības pieredze. Tādā veidā Tabores un Birznieku pamatskolas skolēni devās ekskursijā uz Valērija Jančevskisa lauksaimniecību „Galdiņi”, kur audzē eksotiskos dzīvniekus.

Lielāko interesi izraisa vecāko klašu skolēni, kuri nopietni apdomā savu nākotni un tie jaunieši, kuri palīdz saviem vecākiem lauksaimniecības darbos. Mazāk interesējas jaunieši, kuri dzīvo piepilsētā, pastāstīja J. Kursīte.

Ir jāatzīmē tas, ka popularizācijas nodarbības beigsies 13.martā pēc tikšanās ar skolēniem Randenē, Medumos, Sventē.


Написать комментарий