Daugavpils novadā notiks konkurss «Cālis – 2013»

Sestdien, 16.martā, Daugavpils novada Kultūras centrā notiks Daugavpils novada mazo vokālistu konkurss „Cālis – 2013”, kurā piedalīsies 10 talantīgākie novada „cāļi”.

Kultūras centra vadītāja Inta Uškāne pastāstīja portāla Gorod.lv korespondentam, ka novada pagastos jau notikušas konkursa atlases kārtas, kā rezultātā tika izvēlēti 10 mazie vokālisti no pieciem pagastiem – Naujenes, Nīcgales, Kalkūnu, Dubnas un Medumu pagasta.
Katrs no dalībniekiem, kuru vecums ir 4-6 gadi, sagatavoja divus teatralizētus priekšnesumus, kuri tiks prezentēti Kultūras centrā un kurus vērtēs stingra žūrija.

I.Uškāne atzīmēja, ka visi konkursa dalībnieki esot ļoti talantīgi, turklāt viņi ļoti nopietni gatavojas dalībai konkursā, tajā bērniem palīdz vecāki un skolotāji. Daudzi konkursa dalībnieki, izaugot, turpina savu radošo darbību, darbojoties mūzikas ansambļos, jāatzīmē, ka daži konkursa pārstāvji ir slavenā „Oranžā kora” dalībnieki.

Atgādināsim, ka bērni, kuri 1.aprīlī apliecinās sevi labāk nekā citi, piedalīsies plašāka mēroga pasākumā „Cāļu Cālis”, kurā sacentīsies ar maziem vokālistiem no citiem Latgales novadiem un pilsētām.


Написать комментарий