Daugavpils novada dome vasaras laikā plāno nodrošināt ar darbu ap 130 jauniešus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika pastāstīja portāla Gorod.lv korespondentei, ka šodien, 14.martā, ar novada speciālistiem tika apspriests projekts, kura ietvaros jaunieši tiks nodrošināti ar darbu vasaras laikā.

Pēc V.Kezikas vārdiem, novada skolās rīkotās aptaujas rezultāti liecina, ka nodarbinātība vasaras laikā interesē ap 260 novada jauniešus. 150 no viņiem ir vecumā no 14-15 gadiem un 110 – vecumā no 16-18 gadiem. Apkopojot informāciju, tapa skaidrs, ka novada teritorijā ir 176 skolēniem sagatavotas darbavietas, 106 no kurām ir pašvaldību struktūrvienības un 70 – zemnieku saimniecības.

V.Kezika izteica pieņēmumu, ka Daugavpils novada dome varētu finansēt ap 130 darbiniekus. Tiek plānots, ka jaunieši vecumā no 14-15 gadiem strādās 10 dienu laikā 4 stundas dienā, savukārt 16-18 gadus veci jaunieši strādās 4 stundas dienā 22 darbadienu laikā.

Tomēr novada domei vēl jāizanalizē un jāapkopo informācija par to, kādos pagastos ir darbavietas un kuru skolu jaunieši izrādījuši lielāku vēlmi strādāt algotus vasaras darbus. Tiek plānots, ka projekta nolikums tiks izstrādāts līdz Daugavpils novada domes pirmajai sēdei aprīlī.


Написать комментарий