17.vidusskolas skolēni nosvinēja Masļeņicu un sagaidīja pavasari ar jautrām rotaļām un pankūkām 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sākot ar pirmdienu daugavpilieši svin Masļeņicu – visas nedēļas garumā viņi ēd pankūkas un gaida pavasara iestāšanos.

Šos daudzu iemīļotos svētkus šodien, Plašajā ceturtdienā, 14.martā, svinēja arī 17.vidusskolas jaunāko klašu skolēni. Direktora vietniece Inese Bogdanova pastāstīja, ka Masļeņica skolā tiek svinēta katru gadu, bet šogad tradicionālie svētki tiek rīkoti ES projekta „Pozitīvas uzvedības atbalsts” ietvaros.

Skolas pagalmā Masļeņicas svinēšanā piedalījās sākumskolas piecu klašu skolēni. Jautrie dziesminieki izklaidēja pasākuma dalībniekus ar jokiem un rotaļām. Pat ieradusies Ziema, ieraugot, ka bērni priecājas un piedalās dažādās rotaļās, solīja drīzumā aiziet un netraucēt pavasara atnākšanai.

Svētkos piedalījās arī skolēnu vecāki: 2.klases skolnieces Maijas Viktorijas vecmāmiņa, Krievu kultūras centra ansambļa „Rusiči” soliste Ludmila Jasčenkova nodziedāja bērniem vecas dziesmas par godu Jarilo-Saulei.

Pasākuma beigās kā parasti tika nodedzināta salmu lelle, bet svētku dalībnieki dzēra tēju un baudīja pankūkas.
Atgādināsim, ka tautas svētki „Plašā Masļeņica” notiks 17.martā laukumā pie Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrāles.



Написать комментарий

masļeņņica bija 15.februārī. tas ko tagad jūš svinat ir krievu pareizticīgo baznīcas kalendāra svētki? kopš kura laika popi atļauj svinēt pagānu svētkus??? jā krievu galviņās ir samazgas salijušas.....