Pēc ilgas diskusijas tika apstiprināts M.Rotko mākslas centra maksas pakalpojumu cenrādis

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

14.martā Daugavpils pilsētas domes kārtējās sēdes laikā pēc ilgas diskusijas tika galīgi apstiprināts M.Rotko mākslas centra maksas pakalpojumu cenrādis. Atgādināsim, ka Centra atklāšana notiks šī gada 24.aprīlī.

Finanšu komitejas sēdē pirms nedēļas M.Rotko mākslas centra vadītājs Aleksejs Burunovs paskaidroja, ka cenrādis paredz noteikto grupu cilvēkiem noteiktajās dienās apmeklēt Centru ar atlaidēm, tādēļ maksas pakalpojumu cenas neesot augstas.

Maksas pakalpojumu cenrāža apstiprināšanas gaitā vairākiem deputātiem bija radušies dažādi jautājumi. Piemēram, Ināra Ostrovska atzīmēja, ka, salīdzinot dažādu muzeju cenrāžus, viņa nonāca pie secinājuma, ka M.Rotko mākslas centra biļešu cenas esot pārmērīgi augstas. Deputāts Pēteris Dzalbe pieprasīja paskaidrot viņam metodiku, saskaņā ar kuru tika aprēķinātas biļešu cenas. Ludmila Smikova jautāja, vai Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” audzēkņi varēs apmeklēt Centru ar atlaidēm vai bezmaksas un kā ar šādām cenām vadība plāno piesaistīt 90 tūkstošus apmeklētāju gadā.

Pēc A.Burunova sniegtajiem paskaidrojumiem, I.Ostrovska ierosināja paredzēt atlaides ne tikai cilvēkiem, kuri dzimuši 24.aprīlī un 25.septembrī – Centra atklāšanas dienā un Marka Rotko dzimšanas dienā, bet arī Latvijas Neatkarības proklamēšanas dienā – 18.novembrī. Šis ierosinājums netika atbalstīts, tāpat kā cita deputāta ierosinājums iekļaut šajā sarakstā 8.martu. Pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzīmēja, ka pēc Centra atklāšanas nepieciešamības gadījumā cenrādi varēs koriģēt.  
Tādējādi piedāvātais maksas pakalpojumu cenrādis tika apstiprināts. Saskaņā ar piedāvāto cenrādi ieejas biļete 4 sektoros, kur var apskatīt oriģināldarbus, maksās 6 latus vienai personai. Apmeklējot atsevišķi Rotko oriģināldarbu sektoru ieejas cena būs mazāka – 3,50 latus un citus sektorus – 2 latus. Skolēniem, studentiem un pensionāriem ieejas maksa būs 3 lati, atsevišķi uz Rotko sektoru – 2 lati, citos sektoros – 1 lats.

Noteikts arī saraksts, kurā ir paredzētas cilvēku kategorijas, kuras varēs apmeklēt centru bezmaksas, izņemot Rotko sektora apmeklēšanu, tā izmaksās 2 latus. Pārējos sektorus bezmaksas varēs apmeklēt pirmskolas vecuma bērni un bērnudārzu audzēkņi, mākslas skolu audzēkņi, pirmās un otrās grupas invalīdi, muzeju darbinieki utt.

Grupām (10-25 cilvēki) ieeja izmaksās 5,40 latus no cilvēka. Ģimenes biļete maksās 10 latus, tādu summu maksās ģimenes, kur ir divi pieaugušie un divi bērni, un daudzbērnu ģimenes – maksimālais bērnu skaits nav norādīts.

Atlaides ir paredzētas tiem apmeklētājiem, kuri dzimuši 24.aprīlī un 25.septembrī – Centra atklāšans dienā un Marka Rotko dzimšanas dienā. Tie, kuri dzims 2013.gada 24.aprīlī (Centra atvēršanas dienā) un dzīvos Daugavpilī, varēs apmeklēt Centru bezmaksas.


Написать комментарий