Vācijā atļāva atstāt jaundzimušos bērnus

foto: babyluck.ru
foto: babyluck.ru

Vācijas valdība ļāva atstāt jaundzimušos bērnus dzemdību namā, tāds lēmums bija pieņemts cīņai pret dzemdībām mājas. Tagad Vācijā sievietes dzemdību namā varēs reģistrēties zem izdomātajiem vārdiem un vēlāk atstāt bērnus, ziņo portāls briansk.ru.

Ierēdņi apgalvo, ka pēdējo gadu laikā Vācijā arvien biežāk mātes pamet jaundzimušos pie valsts iestāžu durvīm un bērnu namiem. Saskaņā ar jauno likumu, bērns, kura māte vēlējās būt anonīma, pēc vairākiem gadiem paziņos sievietes vārdu, kura viņu dzemdēja, šos dokumentus, kuros būs norādīts mātes īstais vai izdomātais vārds izdos bērnam pēc 16 gadiem.

Ierēdņi ir pārliecināti, ka šis likums samazinās gadījumus, kad mātes dzemdē mājās, bērnus pamet pie valsts iestādēm un nekādas informācijas nākotnē bērnam nav par viņa izcelsmi.

Pēc jaunā likuma spēkā stāšanās māte pamet bērnu, norādīdama neīsto vārdu un jaundzimušo uzreiz adoptē cita ģimene. Valdība legalizē praksi, kura agrāk bija aizliegta. Saskaņā ar statistikas datiem no 1999.-2010.gadam Vācijā pie valsts iestādēm atrada ap 1000 pamesto bērnu. Ja šis likums būs pieņemts, tad tas stāsies spēkā jau 2014.gada maijā.

Atzīmēsim, ka pēdējā laikā Vācijā ir reģistrēti vairāki vardarbības akti pret bērniem. Hamburgā jaundzimušo iepakoja čemodānā un pameta pie viesnīcas durvīm. Viesnīcas darbinieks ielika čemodānu glabāšanas kamerā un tikai vēlāk izdzirda bērna raudienus. Tas ir viens no mazajiem gadījumiem, kad izdevās glābt mazuli.

Čemodāns pie durvīm parādījās no rīta. Viesnīcas apsargi nolēma, ka bagāžu atstāja viesnīcas klients, tāpēc ievietoja to glabāšanas kamerā. Pēc laika viesnīcas darbinieks izdzirda raudienus no čemodāna. Bērns bija ietīts guļammaisā. Viesnīcas administrācija izsauca policiju un neatliekamo medicīnisko palīdzību.


Написать комментарий