V.Nadeždins: Ja vietējie uzņēmēji nepiedalās Latvijas dienās Maskavā, tas nozīmē, ka tas viņus neinteresē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins paziņoja portālam Gorod.lv, ka, acīmredzot, Daugavpils uzņēmēji nav ieinteresēti piedalīties Latvijas dienās Maskavā (Taste Latvia), kuras organizē Latvijas investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Ekonomikas, Ārlietu un Krieivjas vēstniecību Latvijā. Pasākums norisināsies no 4.-30.aprīlim.

Kā ziņots, pieteikumus dalībai Latvijas dienās Maskavā ir iesnieguši 17 uzņēmēji, Latgales reģionu pārstāvēs tikai viens uzņēmums – SIA „Rēzeknes gaļas kombināts”.

V.Nadeždins atzīmēja, ka Biznesa attīstības nodaļa saņem vairākus piedāvājumus uzņēmējiem piedalīties izstādēs un semināros. Minētā informācija tiek pārsūtīta uzņēmējiem, kuri paši izlemj, kas viņus interesē un kas nē.

Fakts, ka Maskavā nebūs Daugavpils pārstāvju, pēc V.Nadeždina domām, saistīts ar to, ka vietējos uzņēmējus šī iespēja neieinteresēja. Biznesa attīstības nodaļas vadītājs atzīmēja, ka uzņēmēju lēmums diez vai esot saistīts ar brauciena finansiālām izmaksām, jo šis jautājums tiktu atrisināts, ja uzņēmējus tiešām ieinteresētu šī iespēja.

V.Nadeždins atzīmēja, ka pieteikušos uzņēmēju skaits liecina, ka tas, visdrīzāk, nebūs plaša mēroga pasākums. 

Jāatzīmē, ka Latvijas dienas Maskavā „Taste Latvia” notiks jau ceturto reizi. Līdz šim pasākums notika Igaunijā un divas reizes Azerbaidžānā. Šo dienu ietvaros paredzēti vairāki pasākumi, ar kuru palīdzību dalībniekiem ir iespēja iepazīties ar mūsdienu Latviju.
 


Написать комментарий