Apspriežot Varšavas un Liepājas ielu rekonstrukcijas publiskās apspriešanas rezultātus, deputāti izteica vairākus ierosinājumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpilī ir noslēgusies Varšavas ielas (no 18.novembra līdz Smilšu ielai) un Liepājas ielas (no 18.novembra līdz Avotu ielai) rekonstrukcijas ieceres publiskā apspriešana, sakarā ar ko šis jautājums tika virzīts izskatīšanai Daugavpils pilsētas domē.

Pirms deputāti, kuri pauda ļoti dažādus viedokļus, ar balss vairākumu apstiprināja lēmumu par ielu rekonstrukciju, projektētāji sarīkoja ieceres prezentāciju, pēc kuras deputātiem radās dažādi jautājumi. 

Galvenokārt jautājumi bija saistīti ar Smilšu un Varšavas ielu krustojuma (pie dzelzceļu pārbrauktuves) rekonstrukciju, jo minētā pārbrauktuve esot viena no bīstamākajām Daugavpilī un tā noteikti jārekonstruē. Deputātus uztrauca šajā posmā esošie gājēju celiņi, kuri tiks iekārtoti saskaņā ar ES prasībām un var novest pie tā, ka cilvēki šķērsos ceļu neatļautā vietā. Deputātu jautājumi bija saistīti arī ar to, vai Varšavas ielas rekonstrukcijas projekts nepārklāsies ar jauna ceļa pārvada būvniecību, kuras skiču projekts arī piedāvāts apspriešanai.

Ja projektētāji atzīs šos aizrādījumus par pamatotiem un izpildāmiem, projekts tiks koriģēts. Jāatzīmē, ka Varšavas ielā 990 metru garumā tiks nomainīts ceļa segums, apgaismojuma un kanalizācijas sistēmas, no abām pusēm iekārtoti gājēju celiņi, rekonstruēti 2 ielu krustojumi. Liepājas ielā 1 219 metru garumā arī tiks nomainīts ceļa segums, apgaismojuma sistēma, rekonstruēti gājēju celiņi un lietus ūdeņu kanalizācija. Ielu rekonstrukcijas ietvaros tiks iekārtotas sabiedriskajam transportam domātas „kabatas” un veikti apzaļumošanas darbi.

Atgādināsim, ka saskaņā ar atklāta konkursa rezultātiem Varšavas un Liepājas ielu rekonstrukcijas darbus veiks firma „Binders”, kura par savu darbu saņems 2 199 998,99 latus. Minētie darbi tiks veikti, pateicoties valsts programmai, kura paredz Ziemeļu rūpniecības zonas infrastruktūras attīstību.

Tiek plānots, ka darbi tiks uzsākti šopavasar.
 



Написать комментарий