Daugavpilī ar Jeseņina medaļu apbalvots dzejnieks-vecticībnieks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 15.martā, Latgales Centrālajā bibliotēkā dzejoļu krājuma „Триста лет нас зовут староверами” prezentācijas laikā ar Krievijas rakstnieku savienības zelta Jeseņina medaļu tika apbalvots dzejnieks Pjotrs Antropovs.

Saņemot balvu, Pjotrs Antropovs apsolīja palikt uzticīgam krievu valodai, jo ne velti medaļas otrajā pusē ir rakstīts: Par uzticību krievu literatūrai un kultūrai!


Pēc rakstnieka Alekseja Guzika vārdiem, Daugavpilī tikai divi cilvēki ir apbalvoti ar šo medaļu, par trešo laimīgo kļuva šobrīd Rīgā dzīvojošais Pjotrs Antropovs. Kā arī pirms dažām dienām kļuva zināms, ka viņam ir piešķirts akadēmiķa goda nosaukums par krievu literatūras attīstību Latvijā.

Pjotrs Antropovs, kurš ir dzimis un audzis Latgalē, uzskata, ka mūsu reģions esot ļoti tuvs Jeseņina dzimtajai pusei – Rjazaņas rajonam. Turklāt viņš sāka nodarboties ar rakstniecību slavenā krievu dzejnieka jaunrades ietekmē. Viņš ir četru dzejoļu krājumu autors,  publicē savus darbus gan krievu, gan starptautiskajos dzejoļu krājumos un almanahos.

Pēdējo gadu laikā izdevis vairāk nekā 30 grāmatas, daļa no kurām tika tulkota angļu, bulgāru, latviešu, vācu un ukraiņu valodās. Viņš ir Baltijas Starptautiskās akadēmija pasniedzējs un ir pārliecināts, ka visa viņa dzīve – dažādi biogrāfijas fakti, dvēseles pārdzīvojumi – tiek atspoguļoti viņa dzejā.



Написать комментарий