Daugavpils mūzikas vidusskolas vokālais ansamblis guva panākumus Rīgā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

9.martā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notika Jāzepa Vītola III Latvijas mūzikas skolu koru un ansambļu konkurss "Lai skan!”. 

Ilona Saevska, Daugavpils mūzikas vidusskolas mācību daļas vadītāja portālam Gorod.lv pastāstīja, ka konkursā piedalījās 35 kolektīvi no 30 Latvijas pilsētām.

Daugavpili pārstāvēja trīs kolektīvi – divi ansambļi jaunākajā un vecākajā vecuma grupā, jaunāko klašu skolēnu koris, vadītāji J. Ustinkovs, E. Rucina. I. Saevska pastāstīja, ka konkurss ilga vienu dienu, tāpēc klausītāji spēja ne vien gūt baudu no skanošām dziesmām, bet arī novērtēt uzstāšanās līmeni.

Svarīgi ir tas, ka sīvajā konkurencē meiteņu ansamblis no Daugavpils bija favorītos. Mācību daļas vadītāja atzīmēja, ka šī uzvara bija ļoti svarīga, jo to atbalstīja Latvijas Nacionālās kultūras centrs un apbalvošanā piedalījās Kultūras ministre Žanete Jaunzeme – Grende.

Atgādinām, ka Latvijas mūzikas skolu koru un ansambļu konkurss "Lai skan!” Latvijā jau kļuva tradicionāls, konkursa mērķis ir skolēnu kolektīvās muzicēšanas, daudzbalsīgās dziedāšanas iemaņu attīstīšana, tādā veidā tiek audzināta jauno talantu paaudze.


Написать комментарий