Latvijas kērlingistes zaudē gan Krievijai, gan Skotijai

foto: Romāns Kokšarovs
foto: Romāns Kokšarovs

Latvijas sieviešu kērlinga izlase vakar aizvadījusi vēl divas spēles pasaules čempionātā, kas norisinās "Volvo" hallē Rīgā.

Pirmajā mačā Latvijas valstsvienība nodemonstrēja lielisku sniegumu pret Krieviju, tomēr galotnē piekāpās pretiniecēm ar rezultātu 7:9. Vakara spēlē tika zaudēts arī Skotijai - 5:9.

Pēc neveiksmēm pirmajās piecās spēlēs latvietes tikās ar Krievijas komandu, kas pēdējos gados ievērojami progresējusi. Arī šo čempionātu viņas bija iesākušas ļoti labi. Latvietes maču iesāka ar iegūtu punktu, bet Krievija atbildēja ar 3 punktiem. Izmantojot pēdējā akmeņa priekšrocību, izdevās panākt 2:3, taču krievietes savu iespēju izmantoja vēl pārliecinošāk - 2:6.

Likās, ka uz uzvaru varēs pat necerēt, tomēr turpinājumā Latvija spēlēja lieliski. Tika uzvarēts četros endos pēc kārtas, kas pirms pēdējiem diviem endiem deva vadību ar rezultātu 7:6. Diemžēl 9. endā Krievija nosvēra svara kausus savā labā, panākot 9:7. Izglābties vairs neizdevās...

Otrajā dienas spēlē Latvija cīkstējās ar ļoti spēcīgo Skotijas izlasi, kas pirms tam ar rezultātu 11:4 sagrāva Šveici. Trešajā endā Skotija ieguva divus punktus un izvirzījās vadībā ar 3:1. Pēc tam Latvija panāca 2:3, taču piekto endu atkal zaudēja ar divu punktu pārsvaru. Jau nākamajā endā latvietes atbildēja ar to pašu un atkal samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - 4:5.

Septītajā endā Skotija izcīnīja trīs punktus, bet beigās visā spēlē triumfēja ar rezultātu 9:5. Skotijai tā bija sestā uzvara septiņos mačos, savukārt turnīra saimniece Latvija piedzīvoja jau septīto zaudējumu. Citās spēlēs par zināmu pārsteigumu parūpējās Ķīna, kas ar 6:4 uzvarēja līdz šim nezaudējušo Zviedriju. Tuvu pārsteigumam bija arī Itālija, kas tikai ar 6:7 piekāpās Kanādai. Vakara mačos pie otrās uzvaras tika Dānija, kas ar 6:5 sagādāja ceturto zaudējumu Vācijai. Savukārt Zviedrija ar 8:4 pārspēja Kanādu, kurai tā bija trešā neveiksme čempionātā. ASV ar 10:3 sagrāva Japānu.


Написать комментарий