Horvāti sūdzas par Latvijas tūrisma operatoru

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Horvātijas ienākošā tūrisma operators Aba Tours vērsies ar pretenziju pret Latvijas tūrisma operatoru SIA Auto Prieks, kas pašlaik organizē braucienu uz Horvātiju un plāno tūristus izmitināt, pēc horvātu domām, necilvēcīgos apstākļos.

Patērētāju tiesību centrs tiešām šādu sūdzību ir saņēmis un pārbauda faktus. Bet pats tūrisma operators nebūt nedomā, ka cilvēki dzīvos necilvēcīgos apstākļos.

Tūristi dzīvos briesmīgi

«Izmantojot Horvātijas kūrortu popularitāti, Auto Prieks apzināti maldina cilvēkus, piedāvājot viņiem atpūtu tūristu bāzē Jambo pilsētiņā Klekā par dempinga cenu. Reklamējot Adrijas jūras piekrasti un pilsētiņu Kleku, Auto Prieks apzināti noklusē faktu, ka apartamentos Jambo nav ne apsildes, ne kondicioniera, kurš veiktu apsildes funkciju. Visu betona mājiņu sienas ir pārklātas ar pelējumu, savukārt mājiņas ir pilnas ar skudrām un zirnekļiem. Dažās mājiņās ir ļoti veca santehnika, kuru nav iespējams izmantot. Horvātijas žurnālisti raksta, ka apartamentu Jambo saimnieks ir saistīts ar Horvātijas kriminālstruktūrām un ir arestēts par finanšu krāpšanu un lielu parādu. Mēs bijām nepatīkami pārsteigti uzzinot , ka Auto Prieks vedīs pirmos tūristus to Latvijas (3 autobusi, 140 cilvēki) uz Kleku jau no 23. līdz 30. martam. Nav noslēpums, ka šajā sezonā laiks Adrijas jūras piekrastē nav stabils – ir ar stipru lietu un aukstām naktīm. Bez kondicionieriem, kas aukstajā sezonā strādā kā sildītāji, apartamentos nav iespējams dzīvot. Tāpēc Latvijas tūristus sagaida mitrums un aukstums šajās mājiņās,» vēstulē raksta Aba Tours pārstāvis Nedjeļko Sučičs.

Horvātu tūrisma pārstāvis vēstulē ir nosūtījis arī foto no Jumbo apartamentiem.

«Es neticu, ka kādam varētu patikt ideja izmitināt savus klientus tādos apartamentos – salauztos un netīros bungalo, šajā mitrajā, mākoņainajā gadalaikā. Briesmīgi, patiešām briesmīgi,» Neatkarīgajai pauž N. Sučičs. Viņš teic, ka ilgus gadus strādā tūrismā, un esot briesmīgi, ja kāds operators par Horvātiju radīs priekšstatu tikai tāpēc, ka izvēlētas nepiemērotas naktsmītnes. «Diemžēl šeit ir tādi cilvēki un kompānijas, kuru vienīgā doma ir peļņa!» Neatkarīgajai teic N. Sučičs.


Написать комментарий