VID mēbeļu kravā atklāj gandrīz 200 000 cigarešu un 3060 litrus alkoholisko dzērienu

foto: VID
foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus Ventspils ostā, kravas automašīnā ar mēbeļu kravu atklāja 199 800 cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, kā arī 3060 litrus alkoholisko dzērienu - 468 litrus degvīna un 2592 litrus alus.

16.martā Ventspils ostas muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas veica kādas Lietuvā reģistrētas kravas automašīnas "DAF" kontroli. Saskaņā ar uzrādītajiem pavaddokumentiem automašīnā atradās mēbeļu krava, kas tika vesta no Lietuvas uz Norvēģiju.

Pārbaudot kravu, tika konstatēts, ka starp mīksto mēbeļu iepakojumiem atrodas piecas paletes ar kartona kastēm. Uz vienas paletes atradās kartona kastes ar melnos maisos iepakotiem cigarešu blokiem. Kontroles gaitā tika izņemtas 199 800 "Winston" markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt uz otras paletes bija novietotas kartona kastes ar uzrakstu "Stumbras vodka", kurās kopā atradās 468 viena litra tilpuma pudeles ar degvīnu, marķētas ar Lietuvas Republikas akcīzes nodokļa markām. Uz pārējām trim paletēm atradās alus "Kalnapilis" 0,5 litru tilpuma skārdenēs. Kopā tika izņemtas 216 kartona kastes ar 5184 skārdenēm.

Izņemto cigarešu kopējā vērtība ar nodokļiem ir aptuveni 24 tūkstoši latu, bet alkoholisko dzērienu iespējamā tirgus vērtība - aptuveni 5,6 tūkstoši latu.

Administratīvā pārkāpuma lietas materiāli nodoti VID Muitas kriminālpārvaldes rīcībā. Par notikušo uzsākts kriminālprocess.



Написать комментарий