Rēzeknes pusmaratons jau pēc divām nedēļām

foto: rezeknesnovads.lv
foto: rezeknesnovads.lv

Iesildoties skriešanas seriāla „Skrien Latvija” 2013. gada sezonai, 19. martā, „Sportland” veikalā tirdzniecības parkā „Alfa” norisinājās preses konference un pirmais koptreniņš, informē Rēzeknes novāda portāls.

Šajā piedalījās visu posmu organizatori, kā arī seriāla nozīmīgākie sponsori un sadarbības partneri. Preses konferenci vadīja atraktīvais olimpietis Jēkabs Nākums, kurš pirmajam vārdu deva „Skrien Latvija” vadītājam un Biķernieku pusmaratona organizatoram Gundaram Upeniekam. Viņš pasākuma dalībniekus informēja par šī gada jaunumiem: „Šogad Skrien Latvija seriāls sāksies jau 6. aprīlī ar Rēzeknes pusmaratonu, kas ir iekļāvies kopējā seriāla ieskaitē līdz ar to Skrien Latvija būs aptvērusi visus Latvijas reģionus. Šogad nolikums paredz citādāku kopvērtējuma vērtēšanu – ieskaite notiks gan pusmaratona 21,0975 km, gan arī 10 km Nike skrējienā. Tāpat notiks arī komandu cīņas. Šogad komandas sastāvu var palielināts no 6 dalībniekiem līdz 7 dalībniekiem. Paredzu, ka komandu cīņas šogad būs vēl niknākas, nekā pagājušā gadā. Īpašos T-kreklus saņems visi seriāla dalībnieki, kuri būs finišējuši vismaz piecos pusmaratonos”, informēja Gundars Upenieks.

Jaunumi saistībā ar Biķernieku pusmaratonu: „Šogad ir mainījies pats nosaukums no Rīgas un Biķernieku pusmaratonu. Tajā lielu atbalstu sniegs Biķernieku kompleksā sporta bāze. Atbrauciet un piedalieties 28. aprīlī Biķernieku pusmaratonā, kas šogad būs Skrien Latvija 2. posms!” turpināja Gundars Upenieks.

Pēc tam vārds tika dots Ventam Aperānam, „Sportland” valdes loceklim: „Prieks, ka otro sezonu varam būt kopā ar seriālu Skrien Latvija un sniegt atbalstu sacensību organizēšanā. Prieks, ka dalībnieku skaits sacensībās pieaug, un kopīgi mēs varam attīstīt skriešanas kultūru!”

Šogad „Skrien Latvija” seriāls sāksies tieši ar Rēzeknes pusmaratonu, par tā jaunumiem dalījās galvenais organizators Edgars Kļaviņš: „Esam priecīgi par to, ka esam Skrien Latvija sastāvdaļa. Dalībniekiem ir jābūt gataviem uz to, ka pirmajā posmā var gadīties arī sniegs, kā arī, ka trase nebūs līdzena. Rēzekne atrodas uz 7 pakalniem līdz ar to kopējais kāpums būs līdz pat 500 metriem.”

Vēlāk vārds tika dots Ventspils Piedzīvojumu Parka pusmaratona organizatoram Andrim Valertam: „Starts notiks 22. Jūnijā, tieši dienu pirms Līgo svētkiem. Plānojam piesaistīt ļoti spēcīgus skrējējus. Mērķis ir sapulcināt tuvākās apkārtnes labākos skrējējus, kur puiši var izskriet pusmaratonu ar laiku 1st un 3 minūtes, dāmas 1st un 10 minūtes. Tāpat kā pagājušā gadā lielais starts tiks dots plkst. 15:00, pēc finiša būs paredzēta liela izklaides programma.”

Savukārt Reinis Rozītis, Liepājas pusmaratona galvenais organizators informēja: „Arī Liepājas pusmaratons šogad ir paredzēts vēl labāks, vēl interesantāks gan pieredzējušiem sportistiem, gan ģimenēm ar bērniem. Jaunums šogad būs stafetes disciplīna 7 km x 3. Tiekamies 20. jūlijā Liepājā.”

„Skrien Latvija” piektais posms notiks Kuldīgā. Par tās jaunumiem informēja SEB Kuldīgas pusmaratona organizatore Saila Jansone: „Kuldīgas pusmaratons norisināsies jau astoto reizi, kuru skrējēji pazīst kā karstāko pusmaratonu Latvijā, jo tas ik gadu norisinās karstākajā vasaras mēnesī – augustā. Šogad tas notiks 10. augustā un ceram, ka arī šogad laiks būs ļoti karsts.”

Kā nākamajam pasākuma vadītājs J. Nākums vārdu deva Vilnim Priedītim, Valmieras maratona atjaunošanas idejas autoram un organizatoram: „Valmieras maratons ir vienīgais posms, kurā tiek organizēta arī maratona distance. Tāpēc skrējējiem, kas trenējušies un piedalījušies iepriekšējos posmos būs iespēja pārbaudīt savus spēkus arī 42, 195 km distancē. Tas vienlaicīgi būs arī Latvijas čempionāts maratonā.”

Noslēdzošais septītais „Skrien Latvija” posms notiks Siguldā, un vārds tika dots Kasparam Kārkliņam, Siguldas pusmaratona organizatoram: „Statistika rāda, ka tieši Siguldā krīt daudzi personiskie rekordi. Mēs ceram, kas tas būs arī šogad, un visi tiek aicināti baudīt zelta rudeni un skrējienu Siguldā 12. oktobrī.”

Noslēgumā Gundars Upenieks informēja par vēl vienu jaunumu – skriešanas seriāla „Skrien Latvija” 2013 atbalstītāju ir kļuvusi arī SEB banka, kura iepriekšējos gados jau atbalstīja dažus no „Skrien Latvija” posmiem, piemēram, SEB Kuldīgas pusmaratonu, Liepājas pusmaratonu un Siguldas pusmaratonu. „Skriešana ir guvusi lielu atsaucību ģimeņu vidū, un skriešanā piedalās arī pavisam mazi dalībnieki, tāpēc ir svarīgi jau laicīgi rūpēties par drošību. Visi bērnu skrējienu dalībnieki vecumā no 4-13 gadiem saņem dāvanā nelaimes gadījumu apdrošināšanu 1000 latu vērtībā no SEB dzīvības apdrošināšanas,” nobeigumā klātesošos informēja „Skrien Latvija” vadītājs Gundars Upenieks

Pēc preses konferences pie tirdzniecības parka „Alfa” galvenās ieejas bija atrodama „Nike” telts, kurā notika šī gada pirmais „Skrien Latvija” koptreniņš. To vadīja Nike Riga Run treneri Jānis Razgalis un Inese Nagle. Sākumā dalībnieki iesildīsies un veica dažādus vingrinājumus. Pēc tam treneru pavadībā visi dalībnieki devās skrējienā pa Biķernieku mežu.


Написать комментарий