Daugavpils jaunieši apspriedīs neformālās izglītības iespējas mūsu pilsētā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 4.aprīlī, Neformālās izglītības centrā, kas atrodas Varšavas ielā 45, notiks diskusija par jauniešu neformālo izglītību Daugavpilī.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Izglītības metodiķe pieaugušo izglītības jautājumos Ilze Onzule paskaidroja portālam Gorod.lv, ka minētā pasākuma rīkošanas ierosinātājs ir Jaunatnes departaments.

Bieži vien jaunieši pat nezina, ka, izņemot ierasto izglītību, sen pastāv arī neformālās izglītības iespējas, piemēram, kursi Nodarbinātības valsts aģentūrā, interešu grupas.

Ceturtdien gaidāmajā diskusijā Neformālās izglītības centra organizācijas apspriedīs, kā varētu piesaistīt jauniešu uzmanību, kādā veidā jāpasniedz informācija par centra darbību, kādas problēmas un grūtības varētu rasties.

Pēc Ilzes Onzules vārdiem, tā būs pirmā tikšanās, kurā piedalīsies Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes, Jaunatnes departamenta un Neformālās izglītības centra pārstāvji. „Iespējams, šobrīd Centram nesagādā grūtības piesaistīt jauniešus, tomēr, jā tās pastāv, jāmeklē iespējas tās atrisināt”, - uzskata metodiķe.

Atgādināsim, ka Neformālās izglītības centrs sāka darboties pagājušā gada septembra sākumā, tā mērķis ir sniegt katram pilsētniekam vecumā no 13 līdz 25 gadiem iespēju iesaistīties pilsētas jauniešu organizāciju darbībā, iegūt jaunas zināšanas, noderīgu pieredzi un jaunus draugus.


Написать комментарий