Phenjana turpina šantāžas politiku

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

Vakardienas paziņojums par Jongbjonas atomenerģētikas kompleksa darbības atsākšanu ir uztverams kā kārtējais starptautiskā izolācijā nonākušās Ziemeļkorejas mēģinājums likt pasaules sabiedrībai rēķināties ar Phenjanas valdību un sniegt tai drošības garantijas, ir pārliecināti speciālisti.

Lai gan Ziemeļkorejā notiek demonstrācijas un mītiņi, kuru dalībnieki pieprasa noslaucīt no zemes virsmas gan Dienvidkoreju, gan Japānu, gan ASV, ir ļoti maz ticams, ka Phenjanas amatpersonas lolo kādas cerības šādā karā gūt virsroku.

«Šī stingrā retorika mums nav nekas jauns, mēs to visu jau sen esam dzirdējuši. Mēs gan šos izteikumus uztveram nopietni un veicam nepieciešamos drošības pasākumus. Tomēr reālus draudus pagaidām neredzam, Ziemeļkorejas bruņotajos spēkos nav izsludināta vispārējā mobilizācija, nav arī nekādu liecību par spēku pārdislocēšanu,» vakar Fox News sniegtā intervijā situāciju skaidrojis Baltā nama oficiālais pārstāvis Džejs Kārnijs.

Reuters piebilst, ka pēdējo dienu laikā ASV vairākkārt demonstrējušas savu ciešo apņemšanos nepieciešamības gadījumā aizsargāt Dienvidkoreju – treniņlidojumus virs Korejas pussalas veikušas lidmašīnas B52, B2 un F22, vakar tika vēstīts, ka pussalas piekrastes ūdeņus patrulēs ar pretgaisa aizsardzības sistēmu Aegis aprīkotais eskadras mīnu kuģis USS Fitzgerald, un jau tuvākajā laikā, lai novērotu Ziemeļkorejas gaisa telpu, uz Klusā okeāna rietumiem tiks pārdislocēts peldošais radars SBX1.


Написать комментарий