Ar kopīgu rīta rosmi ministri pievērsīs uzmanību sirds veselībai

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Nākamnedēļ, 9.aprīlī, pirms valdības sēdes vairāki ministri vienosies kopīgā rīta rosmē, tādējādi pievēršot uzmanību sirds veselībai, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece Ilze Pavlova.

Sirds veselības dienas pasākumu valdībā 11:15 atklās veselības ministre Ingrīda Circene (V), kura uzmanību pievērsīs tieši paaugstināta asinsspiediena problemātikai. Sirds veselības dienā piedalīsies arī direktore Elita Dreimane un kardiologs profesors Andrejs Ērglis, kā arī nozaru ministri - aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V), ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, finanšu ministrs Andris Vilks (V), labklājības ministre Ilze Viņķele (V), tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK) un zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Valdības ēkā šajā dienā paredzēta ne tikai kopīga vingrošana, bet būs arī iespēja izmērīt asinsspiedienu, kā arī saņemt konsultācijas par veselīgu dzīvesveidu.

Paredzēts, ka ministriem būs kopīga rīta vingrošana, ko vadīs Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības vadītājs Māris Šlēziņš. Bet pēc vingrošanas būs iespējams vērot biedrības sportistu paraugdemonstrējumus.

Saskaņā ar Latvijas Kardiologu biedrības statistikas datiem gandrīz 50% Latvijas pieaugušo iedzīvotāju ir paaugstināts asinsspiediens, un tas ir viens no biežākajiem sirds slimību iemesliem. Saslimšanu lielākoties veicina mazkustīgs dzīvesveids, neveselīgs uzturs un smēķēšana.


Написать комментарий