Notikušas pirmās geju kāzas DĀR vēsturē

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Minoritāšu tiesību atbalstīšanā progresē ne tikai Eiropa un ASV, bet arī Āfrika – šonedēļ Kva Dukuza pilsētiņā notikušas pirmās homoseksuāļu kāzas Dienvidāfrikas Republikas vēsturē.

Kā vēsta izdevums Huffington Post, uz abu 27 gadus veco puišu - Tšepo Kamerona Modisanes un Tobo Kelvina Sitola - kāzām bija pulcējušies aptuveni 200 melnā kontinenta iedzīvotāju.


Ceremonija notikusi pēc visiem vietējiem kanoniem: zvērējuši viens otram mūžīgu uzticību, jaunlaulātie puiši veica rituālo ziedošanu un citas tradicionālās paražas, pēc kurām sekoja dejas.

Jaunieši skaidrojuši, ka uz šo notikumu gājuši ilgi un sākumā nemaz nav vēlējušies publiski noformēt savas attiecības. Pēc viņu vārdiem, ciltī, no kuras abi nāk, homoseksuāli sakari, maigi izsakoties, ne visai tiek atbalstīti.

Jau no bērnības Tšepo un Tobo esot pazemoti, izmieti, apcelti un sisti, taču viņu mīlestība pārvarējusi visus šķēršļus. Pagājis ļoti ilgs laiks, pirms viņi uzdrīkstējušies pārējiem atklāt, ka satiekas un mīl viens otru.

Abi drosmīgie puiši uzsver, ka viņu kāzas nav tikai individuāls akts, bet gan ļoti nozīmīgs notikums visā dienvidafrikāņu sabiedrībā, kuru grūti nodēvēt par tolerantu.

"Mēs ceram, ka šīs kāzas mūsu konservatīvajiem līdzcilvēkiem iemācīs cienīt seksuālo minoritāšu pārstāvjus," uzskata Tšepo un Tobo, kuri tuvākajā laikā plāno tikt pie bērniņa un jau esot vērsušies pie iespējamās surogātmātes.


Темы: , , , ,
Написать комментарий