Dubnas pagastā 102 gadus atzīmēja Staņislavs Ivbulis 1

foto: Daugavpils novada pašvaldības arhīvs
foto: Daugavpils novada pašvaldības arhīvs

7.aprīlī cienījamos 102 gadus atzīmēja Dubnas pagasta iedzīvotājs Staņislavs Ivbulis, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Elza Timšāne.

Dzimšanas dienā jubilāru sveica Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska, sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova, Dubnas pagasta pārvaldes vadītājs Ēvalds Stašulāns un sociālā darba speciāliste Tatjana Kazaķeviča. Jubilāram tika uzdāvināta silta sega un 30 Ls svētku pabalsts.

Ivbuļa kunga ikdiena joprojām roku rokā tiek pavadīta ar sievu Emīliju, kura ir par vīru 10 gadus jaunāka. Laulībā abi pavadījuši 63 laimīgus gadus un, kā apgalvo dzīvesbiedre – Staņislavs vienmēr bijis uzticīgs vīrs. Ģimenē piedzimuši četri bērni, no tiem trīs dēli un viena meita. Šobrīd kuplo saimi priecē 7 mazbērni un 4 mazmazbērni.

Apbrīnojams ir pāra dzīvesprieks un joprojām mundrais solis – viņi nesūdzas par veselību, daudz joko un smaida. Atbildot uz jautājumu, kā tik ilgi var nodzīvot, jubilārs nosaka, ka nekad nav smēķējis, dzēris šņabi un vienmēr ir daudz strādājis.

E.Timšāne atzīmēja, ka Daugavpils novads lepojas ar saviem ilgdzīvotājiem. Šobrīd novadā reģistrēti 10 simtgadnieki un 2 sirmgalvji, kas šogad pārkāps 100 gadu slieksnim. Vecākajam sirmgalvim Kalupes pagastā apritējuši 107 gadi.


Написать комментарий

apsveicu