Tuvākajās dienās kļūs arvien siltāks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau pāris dienas Latvijā valda pavasara laika apstākļi, ko brīvdienās un nākamās darba nedēļas pirmajā pusē sajutīsim vēl vairāk.

Sestdien ciklons no Polijas, šķērsojot Baltijas jūru, virzīsies uz Somiju, tādēļ naktī līs visā teritorijā, dienā valsts austrumu daļā, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Aiz nokrišņu zonas rīt dienā brīžiem uzspīdēs arī saule. Dienvidaustrumu, dienvidu vēju pakāpeniski nomainīs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas vietām brāzmās sasniegs 15-17 m/s. Naktī minimālā temperatūra nebūs zemāka par +2...+6 grādiem, dienā gaiss iesils līdz +4...+9 grādiem, bet valsts centrālajā daļā pat līdz +10...+12 grādiem.

Svētdien atmosfēras spiediens Latvijā jau sāks paaugstināties, un ievērojami nokrišņi vairs nav gaidāmi, starp mākoņiem dienā spīdēs arī saule, tomēr gaisa temperatūra nebūs augstāka kā sestdien, jo aiz nokrišņu zonas ar ziemeļu puses vēju Latvijā būs ieplūdusi nedaudz vēsāka gaisa masas.

Darba nedēļas pirmajā pusē Latvijā kļūs vēl siltāk, jo ziemeļu puses vēju pakāpeniski nomainīs dienvidu vējš, starp mākoņiem spīdēs arī saule. Debesīm skaidrojoties nakts stundās vietām piesals, tomēr dienā maksimālā temperatūra paaugstināsies līdz +6...+11 grādiem, vietām pat līdz +15...+16 grādiem. Tā kā ziemeļrietumos tuvu Latvijai atradīsies nokrišņu zona, tā nedaudz skars arī mūsu valsts teritoriju - otrdien dienā gaidāms neliels lietus.

Jauna plaša nokrišņu zona Latviju sasniegs darba nedēļas otrajā pusē, kad atkal daudzviet līs, pastiprināsies arī rietumu puses vējš, līdz ar to naktīs temperatūra atkal nenoslīdēs zem 0 grādu atzīmes, tomēr arī dienas laikā piektdien nebūs siltāk par +5...+11 grādiem.
Šajā periodā gaidāma arī intensīva sniega segas kušana. Kā liecina ECMWF skaitliskā prognožu modeļa aprēķins, tā nākamajā piektdienā saglabāsies vairs tikai valsts austrumos.


Написать комментарий