Deju grupa „Šiks” piedalās līnijdeju olimpiādē „Rīgas kauss 2013”

foto: preili24.lv
foto: preili24.lv

Kopš 2008. gada Bērzgales kultūras namā darbojas netradicionālo deju grupa „Šiks” atraktīvās, izdomas bagātās un neatlaidīgās deju skolotājas Anitas Turlajas vadībā, ziņo Rēzeknes novada portāls. 

Pa šiem pieciem gadiem kolektīvs ir priecējis skatītājus gan savā kultūras namā, gan uzstājies pagastos tuvākā un tālākā apkārtnē. Dejotājas no pašmāju skatītājiem ir izpelnījušās lielu atzinību. Šī gada janvārī veiksmīgi nodejotā piecu darbības gadu jubilejas programma bija iedvesma mēģināt savu dejotprasmi parādīt kompetentai žūrijai. Tāpēc kolektīvs „Šiks” 6.aprīlī devās uz Baložiem, kur notika grandiozs un Latvijas līnijdeju vēsturē ļoti nozīmīgs līnijdejotāju kopā sanākšanas pasākums – II Latvijas līnijdejotāju olimpiāde „Rīgas kauss 2013”. Olimpiāde kopā pulcēja 223 dejotājus no dažādām Latvijas vietām. Žūrijā bija kompetenti vērtētāji no Igaunijas, Vācijas, Spānijas un Nīderlandes.

Jāteic, „Šiks” arī šeit uzstājās savam nosaukumam atbilstoši un dejotājas mājās devās, ieguvušas divus kausus individuālajās dejās (Ruta Romanova un Veneranda Kuzmina), vienu komandas kausu un divas atzinības medaļas individuālajās dejās (Elita Zvīdre un Iveta Kuzmina). Un kur tad vēl jaunas iepazīšanās un uz ilgu laiku pozitīvi uzlādējošas emocijas, kuras noteikti dos enerģiju un spēku jaunu deju apgūšanai!

Par atbalstu dejotājas pateicas Bērzgales pagasta pārvaldes vadītājam Arvīdam Dunskim, par izturību – šoferim Andrejam Kozulam, kā arī saviem mīļajiem un tuvajiem – ģimenēm.


Написать комментарий