Ģimenes ārsti saņem ap 400 ziņojumu dienā par tiem, kurus NMP nenogādā slimnīcā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ģimenes ārsti ik dienu saņem vidēji 400 paziņojumus par saviem pacientiem, pie kuriem izsaukta Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) brigāde, bet kuri nav nogādāti slimnīcā, informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Laura Lapiņa.

Vienai ģimenes ārstu praksei divu nedēļu laikā tiek nosūtīti vidēji četri šādi paziņojumi. Kopumā no 1.aprīļa līdz 14.aprīlim izsūtīti 5586 paziņojumi.

Kā norāda Lapiņa, visbiežāk šo pacientu veselības stāvoklis neprasa ārstēšanos slimnīcā, bet gan ambulatoru ārstēšanu un aprūpi sava ģimenes ārsta uzraudzībā.

Saņemot paziņojumu no ātrās palīdzības brigādēm, nākamajā darbdienā ģimenes ārstam, ārsta palīgam vai māsai ir jāsazinās ar pacientu, jāpārrunā pacienta veselības stāvoklis un turpmākā rīcība. Šāda kārtība stājusies spēkā šā gada 1.aprīlī.

Tomēr pacientam nav noteikti jāgaida zvans no ģimenes ārsta prakses - viņš pats, veicinot sadarbību, var piezvanīt savam ārstam un informēt par NMP brigādes izsaukumu un savu veselības stāvokli.

Paziņojumu nosūtīšana notiek, izmantojot e-veselības sistēmu, sadarbojoties NVD ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.


Написать комментарий