Braslavas administrācijas vadītāja: Mums ir ko piedāvāt tūrisma jomā Daugavpilij un Latgalei

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, šodien, 25.aprīlī, Daugavpilī savu darbu uzsāka II Starptautiskā tūrisma konference „Daugavpils – uzticams partneris tūrisma tirgū Austrumbaltijā”.

Tajā piedalās vairāk nekā 250 dalībnieki no 14 valstīm – sākot ar Baltkrieviju un Krieviju un beidzot ar Zviedriju un Turciju. Konferences dalībnieku mērķis ir ciešāku kontaktu dibināšana ar mūsu pilsētu un reģionu, pieredzes apmaiņa tūrisma attīstībā, konkrētu tūristisko maršrutu piedāvājums potenciāliem tūristiem no Daugavpils.

Braslavas rajona deputātu padomes priekšsēdētāja Ņina Pučinska pastāstīja portālam Gorod.lv, ka ar Daugavpili viņai izveidojās labas attiecības, kuras viņa cenšas saglabāt, atbalstīt, attīstīt. „Apmeklējam jūsu pilsētu ne tikai šīs konferences ietvaros, bet arī aktīvi piedalāmies kopīgo projektu īstenošanā, sadarbojamies kultūras, izglītības, sporta jomās. Šodienas vizītes mērķis ir saņemt informāciju par Daugavpils novada tūrisma iespējām.

Vēsturiski izveidojās, ka daudzi Braslavas iedzīvotāji savulaik apmetās uz dzīvi jūsu pilsētā, atstājot pie mums savus radus. Mūsu valstu starpā noslēgtā vienošanās par vienkāršotu robežu šķērsošanu palīdz uzturēt šo saikni. Daugavpilieši brauc pie mums uz tradicionālo festivālu „Braslavskije zarnici”, kas šī gada 1.jūnijā norisināsies 46.reizi. Ceram, ka, neskatoties uz to, ka šī diena Latvijā būs ļoti nozīmīga, Daugavpils pilsētas un novada kolektīvi apmeklēs mūsu festivālu.

Mūsuprāt, šobrīd lielāka uzmanība jāpievērš ekonomikai. Šīs konferences ietvaros vēlamies iegūt pēc iespējas vairāk informācijas par Daugavpils un Latgales tūrisma iespējām, nodibināt kontaktus ar valstīm, kuras arī piedalās konferencē. Esam atvērti sadarbībai ne tikai ar Latviju, bet ar visiem, kurus esam ieinteresējuši, uzklausām jaunas idejas un ierosinām savas. Braslavai ir daudz iespēju.
Tostarp daudz ezeru, kuri aizņem ap 30% no visas teritorijas, meži. Mums ir bagāta vēsture, savdabīga kultūra, labs ģeogrāfiskais stāvoklis un tūrisma attīstībai nepieciešamā infrastruktūra”, pastāstīja Ņ.Pučinska.


Написать комментарий