Rēzekne: sākusies Videi draudzīgas bērnu aktīvās zonas rekonstrukcija

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Pērnā gada 1.maijā Rēzeknes pilsētas dome sāka īstenot projektu „Tartu, Rēzekne, Pleskava: zaļā pārvaldība ilgtspējīgai pilsētu attīstībai un teritoriālajai plānošanai Igaunijas – Latvijas – Krievijas robežpilsētās” (ELRI-177 "GREENMAN").

Projekta ietvaros Rēzeknes pilsētas Kultūras un atpūtas parkā šobrīd norisinās videi draudzīga bērnu atpūtas laukuma rekonstrukcijas darbi. Projekta ietvaros atrakciju zonā notiek parka labiekārtošanas darbi, kas sevī ietver esošo infrastruktūras elementu demontāžu un nomaiņu. Rekonstrukcijas gaitā, parkā esošajā atrakciju zonā, tiks izbūvēti bruģēti gājēju celiņi, uzstādīti jauni soliņi, kā arī veikta apzaļumošana un izveidots dekoratīvais nožogojums, kas atdalīs atrakciju zonu no pārējās parka teritorijas, kā arī tiks nomainīts nožogojums apkārt teritorijai. Projekta risinājumi paredz renovēt arī esošo kases ēku, un nodrošināt to ar ūdens, kanalizācijas, elektroapgādes un vājstrāvu pieslēgumu izmantojot parka teritorijā pieejamos iekšējos teritorijas inženiertīklus atbilstoši to jaudai. Tāpat atrakciju zonā ir paredzēts rekonstruēt teritorijas apgaismojumu. Rēzeknes pilsētas Kultūras un atpūtas parkā rekonstrukcijas darbus plānots pabeigt līdz jūnija beigām.
 
Projekts tiek īstenots Igaunijas, Latvijas un Krievijas pašvaldībās, universitātēs un nevalstiskās organizācijās, proti, NVO „Lake Peipsi Project, Pskov” (Krievija, vadošais partneris), Pleskavas pilsētas organizācijās (Krievija), Pleskavas Pedagoģiskajā Universitātē (Krievija), Peipsi Pārrobežu sadarbības Centrā (Igaunija), Tartu pilsētas domē (Igaunija), Igaunijas Dabas zinību Universitātē (Igaunija), kā arī projektā aktīvi iesaistījās Latvijas partneri – Eiroreģiona „Ezeru zeme” Rēzeknes pilsētas dome, Rēzeknes novada dome un Daugavpils Universitāte.

Ar visām projekta aktivitātes var iepazīties mājas lapā

Projektu ELRI-177 "GreenMan" līdzfinansē Igaunijas - Latvijas - Krievijas Pārrobežu sadarbības programma 2007.-2013. gadam Eiropas Kaimiņattiecību Prioritātes Instrumenta ietvaros. Projekta kopējais budžets: 1 948 194,78 EUR (1 369 191,29 LVL), t sk. ERDF līdzfinansējums 90% - 1 753 375,30 EUR (1 232 272, 16 LVL), nacionālais finansējums 10% - 194 819,48 EUR (136 919,13 LVL).
Projekta īstenošanas laiks: 2012. gada 1. maijs - 2014. gada 30. aprīlis.

Igaunijas – Latvijas – Krievijas Pārrobežu sadarbības programma Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007 – 2013 finansiāli atbalsta kopīgus pārrobežu attīstības pasākumus, lai uzlabotu reģiona konkurētspēju, izmantojot tā potenciālu un izdevīgo atrašanās vietu krustcelēs starp ES un Krievijas Federāciju.

Programmas mājaslapa: www.estlatrus.eu.


Написать комментарий