Latvijas hokejistiem nāksies iztikt bez seksa

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

3. maijā Zviedrijā un Somijā sācies pasaules čempionāts hokejā, kurā piedalīsies arī Latvijas valstsvienība.

Pirmsčempionāta noskaņās gan netrūkst nedz dramatisku zaudējumu draudzības spēlēs, nedz citu likstu, bet jācer – tā ir zīme, ka čempionātā viss būs kārtībā.

Pēdējā preses konference pirms aizbraukšanas uz čempionātu gan nenoritēja uz pozitīvas nots: it kā nepietiktu ar zaudējumu pārbaudes spēlē Francijai, pēc pārrašanās mājās izrādījās, ka pieci hokejisti palikuši bez somām, kas noklīdušas mājupceļā. Līdz galamērķim nenonāca Agra Saviela, Andra Džeriņa un Ginta Meijas somas, bet īpaši nepatīkams šis zaudējums droši vien bija vārtsargiem Kristeram Gudļevskim un Mārim Jučeram. Kamēr pārējā komanda trenējās uz ledus, viņi tika norīkoti uz sporta zāli trenēt fizisko formu, bet vārtos treniņa laikā stājās... galvenais treneris Teds Nolans.

Vēl viena nepatīkama ziņa hokejistiem – šogad līdzi nevarēs ņemt ģimenes. Kā pavēstīja Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans, viņaprāt, pērnā gada lēmums atļaut hokejistiem ņemt līdzi tuviniekus bijusi kļūda. «Tā vairs nebūs! Mūsu mentalitāte tomēr ir tāla no kanādiešu mentalitātes. Ģimenes, protams, varēs braukt, taču tām būs jādzīvo citā viesnīcā, un kādu vārdu pārmīt ar hokejistiem viņi varēs tikai pēc spēles,» pauda Lipmans. Latvijas hokeja vadonis neskopojās ar skarbiem vārdiem – nepatīkami pārsteigts viņš bijis par to, ka veselības pārbaudes liecinājušas – «daudzi hokejisti nemaz nevēlas būt veseli» un nerūpējas par savu gatavību spēlei. Bažas Lipmans izteica arī par jauno paaudzi: pēc viņa domām, jauniešu hokejs patlaban ir uz kļūdaina ceļa, liekot jaunajiem spēlētājiem piedalīties Krievijas līgās, nevis mācīties un trenēties tepat Latvijā.


Написать комментарий