Pilsētas domē sveica Daugavpils virsprokurori Viju Šnepsti

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Trešdien, 8.maijā, Daugavpils pilsētas domē sveica Daugavpils virsprokurori Viju Šnepsti.

Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienā – 4.maijā viņa no valsts prezidenta rokām saņēma augstu valsts apbalvojumu – 3.pakāpes Atzinības krustu par uzcītību un godprātīgu kalpošanu Latvijas valstij.

Pēc virsprokurores vārdiem, šī balva bija negaidīts pārsteigums, tomēr apbalvojums ir ne tikai viņas nopelns, tas ir saliedēts komandas darbs prokuratūrā. Apbalvojums tiek piešķirts par uzcītību un godprātīgu kalpošanu dzimtenei, ne velti uz tās uzrakstīts „Godprātīgiem cilvēkiem”.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova izteica pateicību par darbu un mūsu pilsētas vārda popularizāciju, novēlēja saņemt tikpat nozīmīgu apbalvojumu arī Eiropas līmenī.

Pēc Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas vietnieces Līvijas Jankovskas domām, Daugavpilī strādā daudz sieviešu, kuras ir sava amata profesionāles, un ar kurām pilsēta var lepoties. Savukārt Vijas Šnepstes darbs esot sarežģīts, jo viņas pieņemtie lēmumi ietekmē cilvēka likteni.

Neskatoties uz to, ka bērnībā virsprokurore sapņoja saistīt savu dzīvi ar medicīnu, viņa ne reizi neesot nožēlojusi izdarīto izvēli. „Man patīk mans darbs, kaut tas nav vienkāršs, toties interesants. Tas ir saistīts ar krimināllietām un, šķiet, visgrūtākais ir attiekties pret visu ar vēsu prātu, aizmirstot par emocijām, neatkarībā no tā, patīk cilvēks vai nē. Manuprāt, prokurora galvenā īpašība ir taisnīgums un likuma burta stingra ievērošana.

Tādēļ mans dzīves kredo ir vārdi, kurus var izlasīt Saeimas sēžu zālē pie sienas: '”Viens likums – viena patiesība visiem”, portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils virsprokurore.

Vija Šnepste ir pirmā, bet ne vienīgā savā ģimenē, kas darbojas tieslietu jomā. Viena krustmeita mācās Valsts policijas koledžā, otrai jau ir juridiskā izglītība, savukārt meita beidz 12.klasi un arī domā par karjeru šajā jomā.

Uz jautājumu, vai viņas darbs atgādina slaveno krievu seriālu „Tajni sļedstvija” („Izmeklēšanas noslēpumi”), Daugavpils virsprokurore atbildēja, ka kino, protams, viss tiek izpušķots: noziegumi tiek atklāti ātri, un visi noziedznieki tiek noķerti un apcietināti. Tomēr viņai patīkot galvenās varones Marijas Švecovas skrupulozums un taisnīguma sajūta. Arī prokuroru ikdiena tur esot attēlota tuvu tam, kā tas ir realitātē.



Написать комментарий