Policija trijās valstīs arestē «gadsimta zādzības» veicējus

foto: wallpampers.ru
foto: wallpampers.ru

Beļģijas, Šveices un Francijas varasiestādes arestējušas 33 cilvēkus saistībā ar vienu no pasaulē lielākajām dimantu zādzībām. Februārī noziedznieki bija izlauzušies cauri Briseles lidostas žogam un nozaguši dārgakmeņus, kuru vērtība aplēsta 50 miljonu eiro apmērā.

Varasiestādes norāda, ka starp arestētajiem ir gan laupīšanas organizētāji, gan arī līdzzinātāji. Policija izņēmusi lielas naudas summas, dārgakmeņus un luksusa automašīnas. Pagaidām neesot skaidrs, kāds uzdevums «gadsimta zādzības» laikā bijis katram arestētajam.

Lielākā daļa nozagto dimantu uzieta Šveicē, kur saistībā ar laupīšanām arestēti astoņi cilvēki, tostarp uzņēmēji un juristi. Savukārt Beļģijā izdevies aizturēt 24 cilvēkus.

Februārī notikusī dimantu zādzība ir viena no lielākajām dārgakmeņu nolaupīšanām pēdējo gadu laikā. Dimanti zādzības brīdī tika pārkrauti no automašīnas lidmašīnā, kurai bija jādodas uz Cīrihi Šveicē. Zagļi, pārģērbušies par policistiem, lidostā iebrauca pa žogā iepriekš izgrieztu caurumu automašīnās, kas, līdzīgi kā operatīvais transports, bija aprīkotas ar bākugunīm.

Noziedznieki bija bruņojušies ar ložmetējiem un pati zādzība ilgusi tikai dažas minūtes. Policija vēlāk netālu no lidostas atrada sadedzinātas automašīnas atliekas, kura, visticamāk, tika izmantota zādzībā.

Pārgalvīgā zādzība sacēla lielu ažiotāžu un tika salīdzināta ar Holivudas filmām. Varasiestādes pieļauj, ka noziedzniekiem bijuši arī par dimantu pārvadāšanu labi informēti līdzzinātāji. Kopš zādzības Briseles lidosta pastiprinājusi drošību.

 


Написать комментарий