Daugavpils, tāpat kā citas Latvijas pilsētas, svin Uzvaras dienu

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Šodien, 9.maijā, Daugavpils svin Lielās uzvaras 68.gadadienu. Ar katru gadu tradicionālais veterānu gājiens no Slavas skvēra pulcina arvien vairāk cilvēku, pat neskatoties uz to, ka Latvijā šai dienai nav oficiāla statusa.

Pasākumu programma vairākus gadus netiek mainīta, tomēr vienalga ir ļoti interesanta. Kā parasti plkst.10:30 pie Krievu vidusskolas-liceja pulcēsies veterāni un pilsētnieki, kuri piedalīsies gājienā uz Dubrovina parku.

Diemžēl ar katru gadu tajā piedalās arvien mazāk veterānu, tomēr svinīga kolonna kļūst kuplāka, jo to veido liels jauniešu skaits. Piemēram, pērn gājienā piedalījās dažāda vecuma pilsētnieku rekordskaits, kuri izveidoja vairāk nekā kilometru garu kolonnu.

Šajās dienās degs Mūžīgā uguns, pie kuras plkst.12:00 sāksies piemiņas mītiņš, un notiks Klusuma brīdis, kurā piedalīsies veterāni, pilsētas vadība, Krievijas un Baltkrievijas Ģenerālkonsulātu Daugavpilī pārstāvji, kā arī garīdznieki un pilsētnieki.

Plkst 13:00 Dubrovina parkā uz īpaši uzstādītas skatuves sāksies svētku koncerts, kurā piedalīsies dažādu pilsētas kultūras biedrību kolektīvi. Kinoteātrī „Renesanse” notiks svinīgā pieņemšana veterāniem, kuru rīko Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas Ģenerālkonsulāti Daugavpilī.

Vakarā, plkst.19:00, visi pilsētnieki un pilsētas viesi tiek aicināti apmeklēt svētku koncertu Dubrovina parkā, kurā tiks dziedātas kara laika dziesmas.

Svētku dienas noslēgumā – plkst.22:00 – būs uguņošana.

Sveicam Uzvaras dienā! Atbalstīsim mūsu veterānus, pagodināsim Lielā Tēvijas karā bojāgājušo karavīru un Otrā pasaules kara upuru piemiņu un piedalīsimies svinīgajos pasākumos, kuri tiek rīkoti mūsu pilsētā!

 



Написать комментарий