Tritonārija izveide Daugavpilī pagaidām pastāv tikai idejas līmenī

foto: torjestveniypodarok.ru
foto: torjestveniypodarok.ru

Kā ziņots, nesen Daugavpilī notikušās II Starptautiskās tūrisma konferences ietvaros Daugavpils universitāte un Armēnijas uzņēmums „UNIECOFOR  LLC” parakstīja sadarbības līgumu.

Uzņēmuma prezidents, akadēmiķis Saaks Antanesjans DU rektoram Arvīdam Barševskim izteica priekšlikumu uz augstskolas laboratoriju bāzēm izveidot zinātnisko centru, kas pētītu tritonus un būtu pirmā šāda veida iestāde pasaulē.

Akadēmiķis Arvīds Barševskis pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pagaidām zinātniskā centra izveide pastāv tikai idejas līmenī. „Mans kolēģis no Armēnija ir bioloģijas doktors un vairākus gadus pēta tritonus, par tritonārija izveidi viņš aizdomājās pēc mūsu zinātnisko laboratoriju apmeklējuma.

Tritoni ir interesanta abinieku grupa. Guļot ziemas laikā, tie trīs mēnešus var iztikt bez ēdiena. Pierādīts, ka viņi visai efektīvi var tikt izmantoti farmācijā.

Ja izteiktā ideja tiks īstenota, Daugavpils universitāte varētu kļūt par pirmo vietu pasaulē, kur tritoni tiks pētīti zinātniskajā līmenī. Tritonārija izveide veicinās pilsētas attīstību, vietējie bioloģi tiks nodrošināti ar darbu,

Daugavpilī būs vēl viens ievērības cienīgs tūrisma objekts. Pagaidām meklējam informāciju par fondiem, ar kuru palīdzību varētu īstenot šo interesantu ideju”, paskaidroja DU rektors.

 


Написать комментарий