Plastiskā ķirurģija top arvien populārāka

foto: DELFI
foto: DELFI

Saskaņā ar pēdējiem statistikas datiem, sievietes arvien biežāk sāk izmantot plastiskās operācijas uz rokām.

Pie tam plastiskās kosmetoloģijas pieprasījums aug: ja 2000.gadā ASV tika veiktas apmēram  300 šādas procedūras, tad 2012.gadā jau 15 tūkstoši.

Operāciju popularitāti veicina arī slavenības, kuru vidū pirmā ASV lēdija Mišela Obama iedvesmoja sievietes ar savu ideāli gludo roku ādu, ziņo ja-zdorov.ru.

Pastāv divi šādu kosmētisko procedūru veidi – tauku likvidēšana (liposakcija) un liekās ādas nostiepšana un nostiprināšana pleca apvidū (brahioplastika). Šīs operācijas ir visvairāk populāras sieviešu vidū, kurām ir pāri 40 gadiem. Pagājušajā gadā 43% no visiem pacientiem  bija sievietes vecumā no 40-54 gadiem, bet 33% - vecākas par 55 gadiem. Šādas procedūras vidējā cena ir apmēram 4 tūkstoši dolāru, bet kopējā veikto operāciju summa, kas tika veiktas 2012.gadā sastāda 61 miljonu ASV dolāru.

„Mūsdienu sievietes arvien vairāk uzmanības velta savām rokām un kļūs arvien izglītotākas šīs ķermeņa daļas kopšanas pilnveidošanā”, paziņoja Amerikas plastisko ķirurgu kopienas prezidents – doktors Gregorijs Evans. „Daudzām sievietēm rokas ir problemātiska ķermeņa daļa, un liposakcija, salīdzinoši ar pareiziem ēšanas paradumiem un fiziskiem vingrinājumiem, daudz efektīvāk palīdz to uzlabot. Tomēr citi labāk izvēlas brahioplastiku.”

„Pirms nolemt veikt šādu operāciju, nepieciešams kārtīgi izvērtēt tās plusus un mīnusus, it īpaši tas attiecas uz brahioplastiku”, brīdina plastiskais ķirurgs Deivids Rits, Amerikas plastisko ķirurgu kopienas izglītības priekšsēdētājs. „Tas ir sava veida kompromiss. Brahioplastika paredz griezumu no elkoņa līdz pat padusei, un jāņem vērā, ka pēc operācijas paliks rēta”.

Šarona Zarabi fitnesa trenere un dietologs Ņujorkas slimnīcā „Lenoks Hill” paziņoja: „Mani neizbrīna plastisko operāciju pieprasījuma pieaugums, pie tam, ja ņemt vērā to, ka pati nodarbojos ar bariatrisko plastiku. Klīnikā, kurā es strādāju, mēs veicam  450 šādas operācijas gadā. Daži no mūsu pacientiem zaudē šādā veidā līdz pat 40 kg svara pēc tam, kad tiek likvidēta liekā āda uz rokām, vidukļa un gurniem.

Proporcionāli aptaukošanās skaita pieaugumam, palielinās arī operāciju skaits. Tāda ir tendence, un spriežot pēc visa tā turpināsies attīstīties”.

Pie tam Šarona Zarabi ieteica sievietēm visu kārtīgi apdomāt un izvēlēties procedūru, kas ir vispiemērotākā tieši viņām. Ķirurģiskā metode ir – tas ir galīgais risinājums. „To var uzskatīt par efektīvu, ja tiek veikti arī fiziskie vingrinājumi, kā arī ieturēta diēta, ierobežojot sāls un ogļhidrātu lietošanu uzturā”, uzsvēra viņa.


Написать комментарий