Daži deputātu kandidāti izmantoja Uzvaras svētkus savtīgos nolūkos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 9.maijā, Daugavpils svin Uzvaras svētkus, kurus mūsu pilsētnieki atceras un mīl.

Neskatoties uz svētku dienas oficiāla statusa trūkuma, šodien tūkstošiem pilsētnieku bija pulcējušies Dubrovina parkā, lai noliktu ziedus pie Mūžīgās uguns, pagodinātu kritušo piemiņu un apsveiktu Lielā Tēvijas kara veterānus.

Tomēr šos sirsnīgos svētkus un tiem piemītošo patriotisko gaisotni daži negodprātīgi deputātu kandidāti izmantoja savtīgos nolūkos. Partija „Alternative” Uzvaras svētkos atklāti aģitēja cilvēkus. Jaunieši kreklos un cepurēs ar šīs partijas logo izdalīja garāmgājējiem celofāna paketes ar reklāmas bukletiem, avīzēm un  pildspalvām. Pat Georgija lentītes izdalīja kopā ar nozīmītēm ar partijas nosaukumu, kas piedalās pašvaldību vēlēšanās.

Netālu no ieejas uzstādītajā teltī visiem interesentiem dāvināja arī diskus ar kara laika dziesmām Eiroparlamenta deputāta izpildījumā.

Gara rinda bija izveidojusies pēc karavīru putras, ar kuru cienāja teltī. Bērniem un pieaugušajiem pasniedza gaisa balonus ar partijas nosaukumu.

Aģitācija ir svarīga, it īpaši pašvaldību vēlēšanu priekšvakarā. Tomēr, atšķirībā no partijas „Alternative”, citi kandidāti neapvienoja šos daudziem nozīmīgos svētkus ar atklāto priekšvēlēšanu aģitāciju.

Piemēram, jau otro gadu Dubrovina parkā tiek uzstādīta Piemiņas siena ar Lielā Tēvijas kara dalībnieku fotogrāfijām, bet, neskatoties uz to, ka šī siena tika izveidota pēc politiskās apvienības „Saskaņas centrs” iniciatīvas, partijas nosaukums uz tās nefigurē.



Написать комментарий