Jaunais ceļa pārvads Daugavpilī varētu izmaksāt 35 miljonus latu

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

9.maijā Daugavpils pilsētas domes deputāti, pamatojoties uz publiskās apriešanas rezultātiem, apstiprināja jaunā autotransporta mezgla Kandavas – Daugavas ielā un ceļa pārvada Kandavas – Stacijas – Smilšu ielā būvniecības ieceri.

Jautājuma apstiprināšanas gaitā deputātiem paziņoja, ka publiskā apspriešana norisinājās no 15.februāra līdz 15.martam un tās gaitā saņemtas 7 aizpildītās aptaujas lapas: seši pilsētnieki atbalstījuši būvniecību, viens bijis pret to. Pēc būvniecības ieceres prezentācijas projektētāji ņēma vērā pilsētnieku lūgumus un veica grozījumus skiču projektā.

Deputātiem paskaidroja, ka šobrīd ir izstrādāts skiču projekts, kas ļaus uzsākt pārējos nepieciešamos darbus. Saskaņā ar aptuveniem aprēķiniem ceļa pārvada būvniecība varētu izmaksāt 35 miljonus latu: pašvaldība plāno piesaistīt līdzekļus no ES fondiem. Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova paskaidroja, ka, lai nākotnē pretendētu uz finansējumu, šobrīd jāsagatavo visa nepieciešamā dokumentācija, ar ko arī nodarbojas speciālisti.  

Atgādināsim, ka ceļa pārvads atradīsies pilsētas centrā un savienos Daugavas un Kandavas ielas caur ūdenskrātuvēm Esplanādē. Pilsētas centrs un Jaunbūve tiks savienoti ar gaisa tilta palīdzību.

Projekta īstenošanas rezultātā satiksmes dalībnieki varēs ietaupīt laiku, izmantojot jauno ceļu, samazināsies autovadītāju izdevumi, CSN skaits. Darbu veikšanas rezultātā pilsētai būs jaunā maģistrālā iela, kura nodrošinās satiksmes drošības optimālo līmeni, uzlabos autotransporta organizāciju, nodrošinās satiksmes dalībnieku ērtu pārvietošanos.

Jaunais ceļa pārvads atslogos Malu un Smiltenes ielas, kurās uzlabosies gaisa kvalitāte, savukārt posmā no Daugavas ielas līdz Pumpura ielai satiksmes intensitāte pieaugs. Lai jaunā ceļa pārvada troksnis netraucētu iedzīvotājus, ieplānoti īpaši pasākumi: trokšņu apslapēšanas barjeru izveide u.c.

Būvdarbi tiks uzsākti ne agrāk par 2015.gadu.
 


Написать комментарий