Rūpējoties par veģetāriešiem, mainīs ieslodzīto uztura normas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ņemot vērā ieslodzīto sūdzības par veģetāriešiem nepiemērotu pārtiku Latvijas ieslodzījuma vietās, Tieslietu ministrija ir izstrādājusi grozījumus noteikumos, kas regulē ieslodzīto uztura normas.

Noteikumu projekts, kas pieteikts izskatīšanai valdībā, paredz noteikt uztura normu ieslodzītajiem, kuri uzturā nelieto gaļas un zivju produktus. Šiem ieslodzītajiem paredzēts nodrošināt uzturu, kas nesatur gaļu un zivis.

Paredzēts, ka ieslodzījumā esošie veģetārieši līdz šim uztura normā iekļauto kausēto dzīvnieku tauku vietā turpmāk varētu saņemt līdzvērtīgu daudzumu augu eļļas, tādēļ uztura normā paredzētais eļļas daudzums tiks palielināts līdz 30 gramiem.

Cietumā esoši veģetārieši pēc noteikumu pieņemšanas varēs mieloties arī ar pupiņām. Savukārt gaļas un zivju vietā viņiem tiks piedāvāti sojas milti, olas un olu pulveris.

Ieslodzījumā esošo personu uztura normā patlaban ir iekļauta kviešu un rudzu maize, kviešu milti, putraimi, makaroni, gaļa, zivis, kausēti dzīvnieku tauki, augu eļļa, piens, olas, cukurs, tēja, sāls, tomātu pasta, ciete, kartupeļi, burkāni, kāposti, bietes, sīpoli, žāvēti augļi un sausais piens.


Написать комментарий