J.Ustinskovs: Eirovīzijā Latvija izskatās kā nabaga radinieks 1

foto: www.kasjauns.lv

Jau piecus gadus Latvijas pārstāvjiem neizdodas izkļūt no pusfināla un piedalīties vienā no grandiozākā un slavenākā konkursa – Eirovīzijas – finālā. Ar jautājumu, kas mums pietrūkst un kā varētu labot situāciju, portāla Gorod.lv korespondente griezās pie koru diriģenta un komponista, Daugavpils Mūzikas vidusskolas pasniedzēja Jevgeņija Ustinskova.

Jāatzīmē, ka speciālists minēja veselu problēmu kompleksu, tostarp to, ka valstī esot izsmelti profesionālo populārās mūzikas pārstāvju resursi, Latvijas šovbiznesa trūkumu kā tādu un finansiālo līdzekļu trūkumu.

J.Ustinskovs paskaidroja, ka salīdzinājumā ar Eiropas līmeņa izpildītājiem, Latvijas mūziķiem vērojamas problēmas gan ar vokālu, gan ar priekšnesumu režiju, ar skatuves tērpiem un horeogrāfiju, kā rezultātā Eirovīzijā Latvija izskatās kā nabaga radinieks. Pēc J.Ustinskova domām, labākie mūsu valsts izpildītāji jau piedalījās šajā konkursā. Kompetentu izpildītāju trūkums saistīts gan ar to, ka Latvija ir neliela valsts, gan ar finansiālo līdzekļu trūkumu.

J.Ustinskovs atzīmēja, ka Latvijā šovbizness nevar attīstīties, jo vokālistu, producentu, dejotāju un citu profesionāļu darbs neatmaksājas. Izpildītājam, kas piedalās Eirovīzijā, jābūt atpazīstamam vismaz kaimiņvalstīs, tādēļ jāorganizē koncerti un tūres arī ārzemēs.

Lai atrisinātu šo problēmu, pēc J.Ustinskova domām, nepieciešams pasākumu komplekss, tostarp pašu izpildītāju un viņu komandu darbs, uzstāšanās kaimiņvalstīs, līdzekļu piesaiste, jābūt ieinteresētiem uzvarā.


Написать комментарий

Pilnīgi piekrītu.Šogadējie dalībnieki - praktiski pašdarbnieki un tā arī uzstājās, nemaz nerunājot par tērpiem vai kautkādu vokālu.