Avarējušā 'Ferrari' braucēji turpina 'Gumball 3000' ralliju

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvijā avarējušā "Ferrari" braucēji šobrīd turpina dalību dzīvesstila rallijā "Gumball 3000" kā līdzbraucēji pašu pārstāvētās komandas atbalsta automobiļos.

Turklāt viņi šo "Ferrari 458 Italia" bija nevis noīrējuši, kā iepriekš ziņots Latvijas medijos, bet gan dalību ar šo superauto laimējuši pasākuma oficiālā sponsora "Betsafe.com" organizētajā izlozē, portālam "Delfi" paskaidroja sacīkšu komandas pārstāvji Latvijā.
Avarējušo "Ferrari 458 Italia" pilotēja Tomass Okerbergs un Oskars Johanesons, kuri iespēju ar šo "Betsafe.com" īrēto superauto startēt "Gumball 3000" rallijā izcīnīja, piedaloties speciāli šim nolūkam ieviestā videospēļu automātā sponsora interneta mājaslapā.

Visus ar avarējušo "Ferrari" saistītos zaudējumus segs spēkrata apdrošinātājs Zviedrijā, portālam "Delfi" apstiprinātāja "Betsafe.com" komandas pārstāvji Latvijā. Komandai ar abiem braucējiem ir vienošanās, ka viņi paši zaudējumus sedz no savas kabatas tikai tad, ja ir pārkāpti apdrošināšanas līguma nosacījumi, piemēram, braukšana reibuma stāvoklī vai atļautā braukšanas ātruma pārkāpšana.

Avārija notika uz slidena ceļa lietus laikā uz Ainažu šosejas, kad autovadītājs zaudēja spēkrata vadību un ietriecās ceļa norobežojošajā barjerā.

"Ferrari 458 Italia" aprīkots ar 570 zirgspēku jaudīgu 4,5-litru V8 dzinēju. Tas ļauj automobilim no vietas līdz 100 km/h paātrināties 3,4 sekundēs un maksimāli sasniegt 325 km/h. Šāda superauto cena ir no 180 tūkstošiem eiro, neskaitot nodokļus.

Jau ziņots, ka otrdien, 21. maijā, Rīgā viesojās "Gumball 3000" dalībnieki, kuriem vakarā "Coyote Fly" bija pasākuma oficiālā ballīte. Tajā uzstājās arī rallija dalībnieks, amerikāņu reperis Xzibit.

Rallijs ilgs līdz 25. maijam, noslēdzoties Monako, kur tajā laikā notiks 2013. gada F-1 autosacīkšu "Grand Prix de Monaco".

"Gumball 3000" kopš pirmā rallija 1999. gadā kļuvis par centrālo notikumu superautomobiļu entuziastiem no visas pasaules. "Gumball 3000" ir nosaukts par godu 1976. gada kulta filmai ar galveno varoni Maiklu Saracinu.


Написать комментарий