Stokholmā grautiņu laikā aizdedzināja skolas

foto: charter97.org
foto: charter97.org

Stokholmas ziemeļu daļā 19.maijā uzsākās grautiņi, tagad tas pārmetās arī uz pilsētas dienvidu un rietumu daļu, ziņo portāls naviny.by.

Naktī uz 22.maiju vandālisma akti bija fiksēti ne tikai Stokholmas ziemeļu daļā, bet arī citās pilsētas daļās. Tiesībsargājošās instances neizslēdz, ka dienvidu un rietumu pilsētas rajonu iedzīvotāji izmantoja to, ka policijas lielākā uzmanība bija koncentrēta uz pilsētas ziemeļu daļu.

Naktī uz 22.maiju bija sadedzinātas 30 automašīnas, citos pilsētas rajonos bija arī aizdedzinātas skolas, bet Stokholmas centrā policijas iecirknī nezināmie ir izsituši logus. Citos rajonos nemieru laikā bija sadedzinātas arī atkritumu tvertnes.

Policija ir aizturējusi astoņas personas. Grautiņi Stokholmā aizsākās 20.maijā, tajos piedalās imigranti no Tuvajiem Austrumiem, Ziemeļāfrikas. Nemieru laikā kopumā bija sadedzinātas vairāk nekā 100 automašīnas. 21.maijā grautiņi sākās arī Stokholmas rietumu rajonos.

Policijas darbinieki uzskata, ka veiktie grautiņi ir kā protesta akcija, jo 14.maijā aizturēšanas laikā bija nošauts vīrietis, kurš draudēja policijas darbiniekiem.  Žurnālisti uzskata, ka grautiņus rīko jaunieši, imigranti, tādā veidā izsakot, ka ir liels bezdarba līmenis, bet incidents ar policijas darbiniekiem šajā gadījumā kalpoja kā iegansts.


Написать комментарий