SM uzvar Valsts kancelejas direktori ķildā par skaļu troksni

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Administratīvā rajona tiesa piektdien izbeigusi tiesvedību Valsts kancelejas direktores Elitas Dreimanes strīdā ar Satiksmes ministriju (SM) par augsto trokšņu līmeni, ko rada autoceļš, kas ved gar viņas māju, portāls “Delfi” uzzināja tiesā.

Jau vēstīts, ka Dreimane pēc ilgas sarakstes iesūdzēja tiesā SM, lai panāktu aktīvu valsts rīcību un trokšņa līmeņa samazināšanu, jo tas pārsniedzis valsts noteiktos normatīvus.

Tiesā portāls "Delfi" uzzināja, ka tiesvedība lietā izbeigta, jo strīds nav izskatāms administratīvajā procesā noteiktajā kārtībā. Lēmumu par tiesvedības izbeigšanu gan vēl var pārsūdzēt.

Dreimane Latvijas Televīzijai pērn norādīja, ka īpašumu mantojusi un māja atrodas Rīgas - Liepājas šosejas malā. 2011.gadā šoseja remontēta un ceļš paaugstināts, bet troksnis nevis pierimis, bet gan kļuvis vēl skaļāks. Viņa atzīmēja, ka troksnis nerimstot ne dienā, ne naktī un "trokšņa īpašniekam" esot jānodrošina, ka lai tā līmenis tomēr atbilstu valsts noteiktajiem normatīviem.

Savukārt Latvijas "Latvijas valsts ceļi" (LVC) Tehniskās pārvaldes direktors Valdis Laukšteins sacīja, ka autoceļā Rīga - Liepāja nav plānots uzstādīt skaņas slāpētājus. Ja cilvēks izvēlējies dzīvot vietā, kas kartē atzīmēta kā augsts trokšņu līmenis, neviens likums neliek valstij neko šajā jautājumā darīt - tā ir paša cilvēka atbildība.


Написать комментарий