Atpūtniekiem un zvejniekiem jāzina, ka Stropu pludmalē strādā ūdens policija

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau ne pirmo gadu pēc kārtas Latgales lielākās ūdenstilpnes patrulē policisti, kuri savas kompetences ietvaros uzrauga ūdens satiksmi.

Daugavpils Policijas pārvaldes Kārtības policijas Ūdens policijas vienība izveidota ar mērķi kontrolēt iekšējos mazizmēra kuģošanas līdzekļus, pašlaik vienībā darbojas 6 speciālisti, kuri ir izgājuši speciālos apmācības kursus.

Portālam Gorod.lv Viktors Surītis pastāstīja, ka patrulējošie policisti Stropu ezerā kontrolē ne tikai drošību uz ūdens, bet arī seko peldlīdzekļu  un atpūtnieku nepieciešamā aprīkojumā esamībai. Piemēram, kuģošanas līdzeklī visiem pasažieriem jābūt glābšanas vestēm. Glābšanas riņķu skaits ir atkarīgs no kuģošanas līdzekļa izmēra.

Ūdens policijas darbinieki veic arī zvejnieku kontroli: zvejniekiem jābūt makšķerēšanas biļetei, kura ļauj makšķerēt.

Ūdens policijas darba diena ir no plkst. 7.00-19.00. Ūdens policijai ir divi kuteri, kuri attīsta ātrumu līdz 70 km/h un patērē 20 l degvielas stundā.

Laivu īpašnieki reģistrē laivas pēc savas gribas, laivām tiek piešķirts reģistrācijas numurs. „Ja cilvēkam viņa īpašums ir svarīgs, tad laivu aprīko ar motoru, speciālo aprīkojumu. Ja laiva būs reģistrēta, tad tās nozagšanas gadījumā būs daudz vienkāršāk to atrast,” paskaidroja V. Surītis.

Tiem, kuri nevēlas kuģošanas līdzekļus aprīkot ar aprīkojumu, būs izrakstīts sods 20 latu apmērā. Pārējo sodu izmērs ir atkarīgs no pārkāpuma kategorijas.

Daugavpils mēdiju darbiniekiem, kuri vēlējās sīkāk iepazīties ar ūdens policijas darbu bija rīkota reids – ekskursija. Reida laikā nebija fiksēts neviens likumpārkāpums.


Написать комментарий