'Windows 8.1' atjauninājums atgriež 'Start' pogu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Microsoft drīzumā piedāvās Windows operētājsistēmas atjauninājumu, kas papildus citiem uzlabojumiem un jaunievedumiem, atjaunos lietotāju iecienīto "Start" pogu.

Radikālas vizuālās un funkcionālās izmaiņas piedzīvojusī Windows 8 versija tirgū tika laista pagājušā gada rudenī. Sākot ar šo versiju Microsoft sola izlaist OS atjauninājumus katru gadu, pirmais no tiem būs pieejams tuvāko mēnešu laikā.

Viena no biežākajām Windows 8 lietotāju sūdzībām bija "Start" pogas likvidēšana, pie kuras lietotāji bija pieraduši jau kopš Windows 95 laikiem. Windows 8.1 versijā "Start" poga būs vienmēr redzama sākuma ekrānā un klasiskajā "Desktop" vidē, taču automātiski paslēpsies pilnekrāna aplikāciju režīmā.

Tāpat Windows 8.1 tiks pie citiem atjauninājumiem. Piemēram, slēgtajā ekrānā varēs ieslēgt attēlu slīdrādi, atvērt fotokameru kā arī atbildēt uz Skype zvaniem. Starta ekrānā, savukārt, būs iespējams pārveidot aktīvās ikonas, mainot to izmēru un saturu. Šī iespēja aizgūta no Windows Phone mobilās operētājsistēmas.

Uzlabots būs arī meklētājs, kas izmantojot Bing integrāciju piedāvās gan lokālos, gan internetā atrastos rezultātus.

Paplašināta arī SkyDrive mākoņservisa integrācija, kas piedāvās ērtāku pārskatīšanu un papildus iespējas failu glabāšanai un sinhronizācijai.

Windows 8.1 "preview" versija tiks publiskota 26. jūnijā Microsoft Build konferences laikā.


Темы: , , ,
Написать комментарий