Vasaras nodarbinātības programmas ietvaros darba gaitas uzsāks 110 Daugavpils novada jaunieši

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka šogad Daugavpils novadā tiks īstenota jauniešu vasaras nodarbinātības programma.

Šodien, 3.jūnijā, kļuva zināms, ka tiks nodarbināti 110 jaunieši, kuru darba gaitas ilgs no 3.jūnija līdz 30.augustam. Nodarbināto saraksts pieejams Daugavpils novada domes mājas lapā (www.dnd.lv).

Šodien, 3.jūnijā, novada domē notikušajā preses konferencē Daugavpils novada domes projektu koordinatore Daina Kriviņa paziņoja, ka skolēnu un darba devēju reģistrācijas process ir veiksmīgi noslēdzies.

D.Kriviņa atzīmēja, ka 110 jauniešu vidū ir gan tie, kuri mācās Daugavpils novada skolās un ir deklarēti novada teritorijā, gan Daugavpils pilsētas skolu skolēni, kuri deklarēti Daugavpils novadā, tādējādi programmas mērķis esot sasniegts.

Patlaban jaunieši slēdz līgumus ar darba devējiem. Pēc projektu koordinatores vārdiem, visaktīvākie esot Līksnas, Maļinovas un Višķu pagastu darba devēji, par ko novada dome esot viņiem ļoti pateicīga.

„Darba devēju un jauniešu ir daudz, tādēļ jāseko, kā tiks īstenota programma. Protams, ceram, ka jaunieši iegūs jaunas zināšanas un prasmes, ka programma iepatiksies darba devējiem un to varēs īstenot arī nākamgad”, atzīmēja D.Kriviņa.

Savukārt Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika piebilda, ka pašvaldība šogad esot bijusi ļoti dāsna, jo minētās programmas īstenošanai no budžeta iedalīti 10 tūkstoši latu. Programmas īstenošanas turpināšana būšot atkarīga no šī gada rezultātiem.


Написать комментарий